כתב החשדות ששלח היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט לראש הממשלה בנימין נתניהו נוקב במספר 1.8 מיליארד שקלים - הטבות שראש הממשלה נתן לשאול אלוביץ'. כמה ציבור הצרכנים שילם על תיק 4000? אלו הנתונים המדהימים שמספרים את כל הסיפור.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות 

לפני תקופת נתניהו כשר תקשורת קידמו במשרד את רפורמת השוק הסיטונאי, להוזלת מחירי האינטרנט והטלפון הקווי. הרעיון היה שחברות תקשורת מתחרות יקנו מבזק דקות שיחה וימכרו אותן לצרכנים. על חבילה לדוגמא של 300 דקות שיחה בטלפון קווי, נקבע מחיר של 11 שקלים לחודש.

אלוביץ' היה בהיסטריה: הוא ביקש שההנחה תהיה פחות דרמטית ושהתעריף יעלה. נתניהו, על פי כתב החשדות, הנחה את פילבר לפעול לפי העמדה של בזק. אז שינו את עמדת המשרד לתעריף מעודכן - במקום 11 שקלים, 33 שקלים לחודש לאותן 300 דקות - פי 3. 

בינתיים הרפורמה התמסמסה. ב-2017 עוד ניסו למזער נזקים והורידו את התעריף לכ-24 שקלים לחודש. אבל בזק נשארה מונופול. נכון להיום - בזק מוכרת לציבור את אותה חבילה - 300 דקות שיחה - ב-50 שקלים לחודש.  כלומר, על מה שאמור היה לעלות 11 שקלים, נניח אפילו 15 שקלים בחודש כולל רווח לחברה המתחרה, בזק גובה היום 50 שקלים בחודש.  

ובחישוב פשוט, הצרכנים שילמו לאורך השנים מהכיס שלהם אלפי שקלים יותר לבזק שבשילטת אלוביץ', והכל לכאורה רק בגלל יחסי השוחד בין אלוביץ' ונתניהו.

ראש הממשלה מסר בתגובה: "נתניהו לא עיכב את רפורמת השוק הסיטונאי להגברת התחרות בטלפונים הקוויים. השר ארדן סתר את הטענה שראש הממשלה פנה אליו לפעול לטובת בזק ודווקא נתניהו, כשר תקשורת, היה זה שיישם את הרפורמה שגרמה לבזק ולאלוביץ' הפסדים של מיליארדים וחסכה כסף לכל אזרח". אנו נציין שכל העובדות מופיעות בכתב החשדות שהגיש מנדלבליט נגד ראש הממשלה".