ארוחה לשבת שמתאימה בול לסופ"ש סוער
לא צריך להגיד לנו יותר מאשר "אירוע גשם משמעותי" בשביל שנשלוף את הסירים הכבדים ואת מתכוני המרקים והקדירות שלנו. ואיזה כיף שהסערה שבדרך נופלת בדיוק על סוף השבוע? זה יאפשר לנו לארגן ארוחה מושקעת לשבת, עם מרק בצל צרפתי כהלכתו וקינוח שתרצו להתכרבל איתו כל החורף. קלישאה? לא נכחיש

מרק בצל צרפתי
תקראו לנו קלישאה – ונגיד לכם שאתם צודקים. כי מספיקה טיפה אחת של גשם כדי לגרום לנו לפנטז על מרקים עשירים ומחממים, בדיוק כמו זה. מרק בצל צרפתי עשיר ומפנק, כזה שמגישים בבראסרי אמיתי. אחרי שתכינו מרק על פי המתכון הזה, של הבלוג המופלא פתיתים, לא תביטו לאחור. לא נשקר לכם – יש פה עבודה. וגם זמן המתנה. רק על חיתוך וקירמול הבצל תגידו לנו שהגזמנו. אבל כף אחת ממנו והכל יישכח. ואנא מכם, אל תוותרו על הבגט הקלוי.

כרובית ביוגורט וזעתר
חומר גלם אהוב במיוחד חזר אלינו במלוא הכוח עם ירידת הטמפרטורות. הכרוביות של הסתיו והחורף לבנות, גדולות וקשיחות, לא ערימה חיוורת ומסמורטטת כמו שהיו בקיץ, ולכן יש למהר ולהכין מהן מטעמים. היום אנחנו רוצים את הכרובית שלנו שלמה ובתנור – כמו שאלוהים ואייל שני התכוונו. במתכון הזה מצוותים לה גם רוטב יוגורט מתובל שמקפיץ את כל האירוע וגם מאוד יחמיא למנה העיקרית של הארוחה הזו.

פאייה של אורז, ירקות ודג בס
עמלתם קשה מדי על מרק הבצל? סידרנו לכם מנה עיקרית בקלי קלות ובסיר אחד. זו גרסה יותר קלה של פאייה שמכינים עם דג בס, אבל אם תחליפו לכל דג לבן אחר אנחנו מבטיחים שזה יהיה בסדר. אז מה יש לנו פה? ירקות, אורז ודג שמכינים בפחות מחצי שעה עבודה ומקבלים מנה מפנקת. עכשיו יישאר לכם זמן להשקיע גם בקינוח.

חיתוכי שוקולד עם ריבת תפוז
הופ, הגענו לקינוח, ואיזה קינוח יש פה. שילוב בין פאי לבראוניז לחיתוכיות ריבה, עשיר שוקולדי ומנחם עם טעם תפוזי מתוק-מריר באמצע. מי אמר חורף ולא קיבל? אתם לא אוהבים ריבת תפוזים? החליפו אותה בריבה שאוהבים (פירות יער או תות למשל) או ותרו עליה כליל. מבחינתנו שיירד גשם כל הלילה, אנחנו כבר נתכרבל עם החיתוכיות האלה לצד כוס תה.
שתהיה שבת חמימה!