N12
פרסומת

הצצה אל מאחורי הקלעים: כמה מזון נזרק לפח בגלל שהוא פג תוקף?

טונות רבות של מוצרים מועברות להשמדה סיטונאית על ידי היצרנים ורשתות השיווק - וכולנו משלמים על כך במחירים גבוהים יותר • בפרק השני של הפרויקט "פג תוקף", אנחנו מביאים הצצה באמצעות מצלמות נסתרות שחושפות את ממדי הבזבוז

לי אברמוביץ'
המהדורה המרכזית
פורסם:
הקישור הועתק

הפרק השני בפרויקט המיוחד שלנו "פג תוקף" חושף את כמויות המזון האדירות שנזרקות לפח מדי יום בגלל שתוקפן פג. זה מה שקורה בחצר האחורית של רשתות המזון, בשטח שמוגדר אסור למאכל אדם ואליו רק העובדים יכולים להיכנס. ירקות, פירות, מוצרי חלב ועוד - נזרקים לפח, אף על פי שחלקם עדיין טובים למאכל.

כמויות המזון פג התוקף שנזרק לפח
כמויות המזון פג התוקף שנזרק לפח | צילום: חדשות 12

העובדים ששוחחו איתנו סיפרו שאסור גם להם לקחת את השאריות לפני שהן נזרקות או לאפשר למישהו אחר לעשות זאת. "על דבר כזה אני מקבל מכתב פיטורים מחר בבוקר", מספר אחד העובדים.

כמויות המזון פג התוקף שנזרק לפח
חלק מהמזון שנזרק עדיין טוב למאכל | צילום: חדשות 12
כמויות המזון פג התוקף שנזרק לפח
טונות של מזון נזרקות - וכולנו משלמים את המחיר | צילום: חדשות 12

מלבד הבזבוז, לזריקת המזון יש גם מחיר כלכלי שמשפיע על הכיס של כולנו. על פי נתונים של "לקט ישראל", שליש מהמזון בישראל הוא מזון מבוזבז - שנזרק או אבד בדרך אלינו. כלומר, שניים וחצי טונות של מזון, בעלות כוללת של 20.3 מיליארד שקלים.

כמויות המזון פג התוקף שנזרק לפח
לפי נתוני "לקט ישראל", שליש מהמזון בישראל מבוזבז | צילום: חדשות 12
פרסומת

בפרק הראשון של פרויקט "פג תוקף" בדקנו אם צריך להשליך מיד לפח מוצרי מזון שהתאריך המוטבע עליהם חלף. בבדיקת המעבדה שערכנו במסגרת הפרויקט, גילינו שאין עלייה כלל מבחינת כמות החיידקים - וגם הריח לא השתנה באופן משמעותי בין תאריך פג התוקף לכמה ימים לאחר מכן. ב-TIP12 תוכלו למצוא עוד דברים שאפשר לעשות עם האוכל, רגע לפני שזורקים אותו לפח.