הצפון משתקם: פרויקטים קולינריים חדשים נפתחים בגליל
לאחר שנתיים קשות: הצפון מראה סימנים ראשונים של התעוררות כלכלית עם פרויקטים תיירותיים־קולינריים חדשים • בין היוזמות המקומיות: סדרת ארוחות שף במתת ומתחם בילוי ואוכל חדש בדפנה • הסימנים חיוביים, אך הצלחה בת קיימא תחייב שילוב של תמיכה ממשלתית

הצפון משתקם: לאחר שנתיים קשות של לחימה, ירי נרחב ופינוי יישובים, הצפון מראה סימנים ראשונים של התעוררות כלכלית, בעיקר בתחום הקולינרי.
חלק מהניסיון להחזיר פסטיבלים ואירועים קולינריים לצפון, הוא פרויקט של יקב הרי גליל - "הבית במתת": סדרת סעודות בביתו של השף ארז קומרובסקי, בהשתתפות שפים בולטים ובליווי יינות יקב הרי־גליל. היוזמה, שמטרתה להחזיר את תשומת הלב לקולינריה המקומית ולהטמיע את מוצרי הגליל כחומר גלם מרכזי, מדגישה איך תרבות, אוכל ויין יכולים לפעול כמנוע כלכלי וחברתי בשיקום האזור.

במקביל, פרויקטים תיירותיים־קולינריים אחרים משמשים כסמלים מעשיים של שיקום הצפון. דוגמה לכך הוא פתיחת מתחם הבילוי והאוכל "דפנהלה" בכניסה לקיבוץ דפנה. המתחם מציע חלל חדש לעסקים מקומיים ולמבקרים ומטרתו לייצר תשתית תיירותית שתמשוך משפחות ותיירים חזרה לאזור.
הסימנים חיוביים ופרויקטים כמו סדרת הארוחות במתת ומתחם דפנה׳לה - מראים שיש רצון להשיב את החיים הכלכליים והחברתיים לצפון, אך הצלחה בת קיימא תחייב שילוב של תמיכה ממשלתית, השקעות בתשתיות, וקמפיינים להשבת תושבים ותיירים. עד אז, היוזמות המקומיות מנסות להחזיר תקווה וכסף לאזור שנפגע קשות במהלך המלחמה.