N12
פרסומת

השף חיים כהן משיב את מסעדתו המיתולוגית "קרן" משנות ה-80 וה-90

המסעדה תיפתח לכמה ערבים לרגל יום ההולדת ה-14 של מסעדת "יפו-תל אביב" של השף • המסעדה נחשבת לאחת המסעדות המשפיעות על המטבח הישראלי, ורשימת האורחים שעברו בה כללה גם ראשי ממשלה • "רבין נכנס עם משפחתו ועמד אחרון עם הגב לדלת. ואז בא עוד זוג, דפק בדלת - והוא פתח", סיפר כהן • מחיר הארוחה: 600 שקלים לסועד

לירן שבתאי
המהדורה המוקדמת
פורסם: | עודכן:
הקישור הועתק

לרגל יום ההולדת ה-14 של מסעדת "יפו-תל אביב", של השף חיים כהן, הוא הודיע היום (שני) על השבתה המיוחדת של מסעדתו המיתולוגית של שנות ה-80 וה-90, "קרן", לכמה ערבים.

השף חיים כהן מחזיר לחיים את קרן, המסעדה המיתולוגית
השף חיים כהן מחזיר לחיים את קרן, המסעדה המיתולוגית שלו | צילום: חדשות 12

במהלך הערבים המיוחדים השבוע, יוגשו מנות אייקוניות מתקופת המסעדה, כמו פואה-גרה כבוש במלח עם בריוש וריבת שרי תמר, קרפצ’יו לוקוס בפרנו ושמן זית, המניפה האייקונית של "קרן" וקרם ברולה אגסים, פטיפורים ויין קינוח. מחיר הארוחה: 600 שקלים לסועד, כולל משקה פתיחה והפתעות נוספות.

"קרן" נפתחה בשנת 1985, ונחשבת לאחת המסעדות המשפיעות על המטבח הישראלי. רשימת האורחים שעברו במסעדה כללה גם ראשי ממשלה. "יש סיפור נפלא על יצחק רבין זכרו לברכה", סיפר השף. "המשפחה של רבין, הם נכנסו, סגרו את הדלת והוא עמד אחרון עם הגב לדלת. ואז בא עוד זוג, דפק בדלת, הוא פתח את הדלת. אתה בא למסעדה, ראש הממשלה פותח לך את הדלת".

השף חיים כהן מחזיר לחיים את קרן, המסעדה המיתולוגית
השף חיים כהן מחזיר לחיים את קרן, המסעדה המיתולוגית שלו | צילום: חדשות 12
השף חיים כהן מחזיר לחיים את קרן, המסעדה המיתולוגית
השף חיים כהן מחזיר לחיים את קרן, המסעדה המיתולוגית שלו | צילום: חדשות 12

כהן הציג ספר שבו הסועדים היו כותבים ביקורות לאחר שהתארחו במקום. "רבין כתב, 'היה יוצא מן הכלל'", הקריא השף. "'יש לקרוא למאכלים לדעתי בשמות פשוטים יותר'. 'האוכל טוב, אבל בחלקו לא אכיל'. בקיצור זה הטוקבקים של פעם".

פרסומת
השף חיים כהן מחזיר לחיים את קרן, המסעדה המיתולוגית
השף חיים כהן מחזיר לחיים את קרן, המסעדה המיתולוגית שלו | צילום: חדשות 12

"בשנתיים הראשונות זה היה מטבח מאוד צרפתי, ואז באתי ואמרתי שאנחנו צריכים לעשות מטבח ישראלי. אמרו לי, 'מה זה מטבח ישראלי?', אמרתי, 'אין לי מושג, אבל בואו נתחיל ממשהו'", תיאר השף. "ממה מתחילים? את הגריל גז אנחנו מוציאים ומכניסים גריל פחמים. זה היה הסימן הישראלי. אני פשוט רציתי להכניס טעמים של אימא שלי לאוכל, אז אמרתי 'מטבח ישראלי'. כל מה שהיה שם היה חדש".