מסעדת OCD של השף רז רהב זכתה רק השבוע במקום ה-14 בדירוג המסעדות הטובות במזרח התיכון וגם קיבלה פרס על קיימות. לאחרונה הודיעה המסעדה הנחשבת שתעלה את המחיר לסועד מחודש מאי - מ-550 שקלים לארוחה, ללא פחות מ-690 שקלים. לא כולל שתייה. מדובר בהתייקרות של 25%, מה שהופך אותה למסעדה שמציעה את הארוחה היקרה ביותר בישראל. איך השף רהב מסביר זאת, ומה המצב במסעדות יוקרה אחרות?

"ברור ש-690 שקלים זה בצורה אובייקטיבית סכום לא קטן, אבל אנחנו יודעים שהדבר שאנחנו עושים הוא שווה את זה ובסופו של דבר רוב הדברים מאחורי זה הם כן עם רווח גדול, יש כאן באמת איזשהו מקום להעצים את החוויה", הסביר רהב את העלייה. "יש לך ארוחה שמתמשכת, בסוף זמן הכיסא הוא גם פקטור כלכלי. כשמתרגמים את זה לדברים דומים בחו"ל המחיר הוא די זהה, והיום ככל שאנחנו מתקדמים, כבר 7 שנים, הצוות יותר מהוקצע. אנחנו מקווים שהדבר הזה ייעשה כמו שצריך, שכולם ייהנו מזה ושגם אנחנו נהנה מזה".

במסעדת OCD מעוטרת הפרסים מספר המקומות מוגבל ל-23 סועדים ולמרות המחיר, אם תרצו לשבת במסעדה תצטרכו להיכנס לרשימת המתנה של יותר מחצי שנה. אולי בגלל המחיר הגבוה, כמו גם רשימת ההמתנה הארוכה, פתח רהב לפני כשנה בר יין נגיש יותר מבית ה-OCD. 

מחירי ארוחות במסעדות שף אחרות

במסעדת opa של השפית שיראל ברגר, ארוחת טעימות תעלה 250 שקלים לסועד, ומדובר בארוחת טעימות טבעונית. בשיחה איתנו היא הבהירה שמדובר במחיר "נורא זול", וטוענת ש"אנשים לא מבינים" את כמות העבודה וההשקעה שדורשת ארוחה כזו.

במסעדת פאסטל שמוביל השף גל בן משה, שחזר ארצה ממסעדתו עטורת המישלן בברלין, על סעודה של 10 מנות תשלמו 295 שקלים לסועד. "אני חושב שארוחת טעימות היא חוויה שהיא הרבה יותר סגורה, אתה מקבל הרבה יותר תמורה לכסף שלך, הרבה יותר טעמים והרבה יותר חוויות", הסביר בן משה.

מטבח של מסעדת OPA (צילום: יואב גרין)
המטבח של מסעדת opa | צילום: יואב גרין

אם תבחרו לנסוע צפונה, ארוחת טעימות בת 14 מנות במסעדת רוטנברג תעלה לכם כ-350 שקלים לסועד. השף יזהר סהר, מסביר: "זו תשומת לב שבסופו של דבר מתורגמת לשעות עבודה, שזה דבר שכולם יודעים שעולה המון כסף. גם החזקת העסק במדינתנו עלתה בשנה האחרונה".

בתמנע של השף ניר מסיקה ארוחת טעימות עם 10 מנות מתומחרת ב-395 שקלים לסועד. "בשביל לייצר 8-10-12 מנות אני צריך צוות שעובד שם משמונה בבוקר, ספקים שתומכים בנו, מנהלים שותפים בנקים", טוען מסיקה. "יש כל כך הרבה הוצאות מעבר זה המינימום של המינימום שאפשר לגבות עבור כזו חוויה".

מטבח של היבה (צילום: אריק סולטן)
המטבח של היבה - 450 שקלים לסועד | צילום: אריק סולטן

במסעדת היבה של יוסי שטרית, ארוחת טעימות עם 15 מנות תימשך כשעתיים וחצי ותעלה כבר 450 שקלים. תמר ריפל, סמנכ"לית אונטופו: "בשנים האחרונות יותר ויותר מסעדות שואבות השראה ממסעדות השף והמישלן בחו"ל ומציעות ארוחת טעימות. המחירים נעים בין 200 שקלים ל-700 שקלים, וכל אחד יכול לבחור איזה ארוחת טעימות הוא רוצה". אין ספק שהקולינריה הישראלית מתקדמת ומייצגת אותנו בכבוד בעולם כולו, אך כנראה שיש לזה מחיר.