N12
פרסומת

פרסום ראשון: בית הקפה הוותיק "הסטריטס" והמסעדה המוערכת "וינונה פוראבר" נסגרים

בית הקפה שהוקם לפני 20 שנה ובר היין ממול סוגרים את שעריהם בנובמבר הקרוב • הבעלים המשותפים של המסעדות טוענים שאחת הסיבות לסגירה היא המלחמה שהתארכה שנים והשפיעה לרעה • "אנחנו מזמינים את כולם לבוא ולהיפרד, להיזכר ולשחזר", אומרים הבעלים

לירן שבתאי
פורסם: | עודכן:
מסעדת הסטריטס
מסעדת הסטריטס | צילום: רן בירן
הקישור הועתק

כמעט שני עשורים אחרי שנחנכה ברחוב קינג ג'ורג' הסואן בתל אביב, באחד הצמתים הכי מרכזיים בעיר, עומדת להיסגר מסעדת "הסטריטס". "וינונה פוראבר", המסעדה של השף המוערך אביתר מלכה, שנפתחה לפני 3 שנים ונמצאת בצדו השני של הכביש - תיסגר גם היא.

בית הקפה המיתולוגי ובר היין הרומנטי, שפועלים כאמור משני עברי רחוב קינג' ג'ורג' סמוך לדיזנגוף סנטר, צפויים לסגור דלתות בפעם האחרונה באמצע נובמבר. שני העסקים הם של אותם בעלים, שהחליטו לסגור את המקומות אחרי שנים קשות מפרוץ המלחמה.

מסעדת הסטריטס הוקמה בשנת 2006 והפכה במהירות למוקד התרחשות, שהוא הרבה יותר מבית קפה. שילוב נדיר אז, והיום, של רוח אורבנית וגישה קז'ואלית לחיים לצד שפיות כללית במחירים וביחס. מאפיינים אלה אפשרו למסעדה לצלוח אתגרים ותקופות מורכבות ולקבע את עצמה כאחד המקומות הכי יציבים בתל אביב, ובישראל כולה.

מסעדת הסטריטס
מסעדת הסטריטס | צילום: רן בירן

רני עופר, מבעלי הסטריטס וווינונה פוראבר: "ההחלטה הייתה קשה ומורכבת, אבל טבעית ובריאה. עשינו הכול ביחד במשך שנים, וגם הפעם הגענו למסקנה משותפת שהסתכלה על ההתפתחות האישית שלנו ועל הכיוונים שאליהם רצינו להתקדם. אנחנו מזמינים את כולם לבוא ולהיפרד, להיזכר ולשחזר, לשתות איתנו ולאכול איתנו. זה סיום אבל לא סוף".

בר היין וינונה פוראבר נפתח לפני כשלוש וחצי שנים בפינה הנגדית של הצומת, על ידי אותם בעלים, רני עופר, והמסעדן יונתן גרינברג, ובהובלה של השף אביתר מלכה. המקום זכה מהר מאוד לביקורות נלהבות מצד המבקרים והקהל.

מסעדת הסטריטס
מסעדת הסטריטס | צילום: רן בירן
פרסומת

השף אביתר מלכה הצליח להוציא מהמטבח הקטנטן אוכל נהדר כמו ניוקי א לה רומנה עם תרד שחור, ממליגה מתירס לבן וכרישה צלויה עם רוטב רומסקו, אלו יוגשו עד הסגירה הצפויה באמצע חודש נובמבר. השף אביתר מלכה והמסעדן יונתן גרינברג, ימשיכו להוביל את מסעדת "רובע א'" במלון אלקונין.