מדריך TOP 50 PIZZA, מגזין הפיצות הנחשב ביותר בעולם בסגנון האיטלקי והנאפוליטני דירג היום (שלישי) את הפיצריה הירושלמית LA PIEDRA כפיצה הטובה בישראל - ובמקום ה-38 מתוך 50 הפיצות הטובות בעולם. זו הפעם הראשונה שהמדריך מדרג פיצריה מישראל - והפעם ראשונה שפיצרייה כשרה מככבת במגזין.

במהלך האירוע היוקרתי שקיבץ לתוכו את מיטב הפיציולואים מרחבי העולם, נקרא לבמה אבי סינקלר, שף ושותף בלה פיאדרה וקיבל בשם הפיצרייה ושותפיו תעודה מהמדריך המכונה בקרב המומחים "המישלן של הפיצות" וכן חולצת שף של המדריך.

מעמד הענקת הפרס ללה פיאדרה הירושלמית בתחרות הפיצות (צילום: פרטי)
מעמד הענקת הפרס ללה פיאדרה הירושלמית בתחרות הפיצות העולמית | צילום: פרטי

"אני מתרגש מהמעמד ומהאירוע המרשים", סיפר סינקלר, "גאה ששותפיי ואני זכינו להכרה בינלאומית לאחר שנים של עבודה רבה ומאומצת, ולאחר תגובות רבות מצד לקוחותינו שמעריכים את ההשקעה הרבה בכל משולש ומגש. אנו שמחים על כך שפתחנו את הדלת לפיצריות מישראל להיכנס למגזין היוקרתי בשנים הבאות, כי בישראל ישנן פיצריות מעולות. מבטיח לכולם כי אנו נמשיך לתת את הכבוד המירבי למאכל שאנו חיים, נושמים ואוהבים כל כך - הפיצה". 

לה פיאדרה, מסעדת הפיצה הירושלמית הפועלת בשני סניפים בבירה ומציעה תפריט המכיל מגוון פיצות בשיטה הנאפוליטנית - טאבון אבן המובער ע"י טאבון עצים. התפריט מציע מגוון פיצות מקמח איטלקי, תוך שימוש בבצק בתפיחה איטית במשך 24-36 שעות. התפריט נע בין מרגריטה קלאסית לפרשנויות שונות המשלבות גם טעמים מקומיים. 

בשנת 2016 נפתח הסניף הראשון של פיצריית לה פיאדרה ברחוב אגרון בירושלים. השם LA PIEDRA נבחר ע"י הבעלים כמחווה של השף, אבי סינקלר לאמו, ממוצא ארגנטינאי. משמעות השם היא "האבן", המייצגת את ליבה של הפיצריה - טאבון האבן שמסייע להכנת הפיצה במהירות, באיכות ובחום של מעל 400 מעלות, כיאה לשיטה הנאפוליטנית.