שתי פיצריות ישראליות נכנסו לרשימת הפיצריות המובילות של יבשות "אסיה-פסיפיק" שפורסמה היום (שני) במסגרת התחרות השנתית של מגזין הפיצה הנחשב ביותר בעולם Top 50 Pizza. הרשימה כוללת דירוג פיצריות מאיטליה ומרחבי העולם כולו. לרשימה המכובדת נכנסו "לה פיאדרה", הפיצרייה הכשרה מירושלים שהשתתפה בתחרות בפעם השנייה ברציפות ונבחרה למקום ה-39, ו"פרסקה" מקיבוץ אפיקים שבצפון שנכנסה לדירוג בפעם הראשונה. היא נבחרה למקום ה-37 וזכתה בפרס מיוחד - ״הפיצה ששווה לעקוב אחריה״.

דירוג הפיצה השנתי של המגזין נחשב למקיף ולרציני ביותר בתחום. הוא בוחן את הפיצות הנפוליטניות לפי ההגדרות הנוקשות של "איגוד הפיצה הנפוליטנית" – רוטב עגבניות סן מרזנו, גבינת מוצרלה "די בופלה קאמפנה”, אפייה בטבון ועוד.

פרסקה (צילום:  מתוך טקס 50 הפיצות הטובות באסיה)
יוני אברהם במעמד קבלת התעודה בטקס ביפן | צילום: מתוך טקס 50 הפיצות הטובות באסיה

בטקס ההכרזה שהתקיימה בטוקיו שביפן, השף של "לה פיאדרה", אבי סינקלר, ניצל את הבמה ועלה לקבל את הפרס עם חולצה שעליה כתוב בגדול BRING THEM HOME, כקריאה להשבת 134 החטופים הנמצאים מאז 7 באוקטובר בשבי חמאס. בתגובה ראשונה ל-N12 הוא סיפר: "אני מתרגש מהמעמד ומהאירוע המרשים. גאה שזכינו בתואר הנכסף ועל כך ששימרנו את איכות הפיצה שלנו. לצד הרגע המשמח, היה לנו חשוב מאוד להזכיר מעל הבמה המרכזית כי בעזה סובלים 134 החטופים ולקרוא לשחרורם לאלתר".

סינקלר הוסיף: "אנו, ב'לה פיאדרה' שמחים וגאים להיכלל זו השנה השנייה ברציפות ברשימת הפיצות הטובות בעולם, גאים לייצג את ישראל וגאים שגם בתקופה קשה ומורכבת אותה כולנו חווים, יש גם רגעים עם בשורות טובות. יחד עם זאת, השמחה המאופקת".

האחים יוני וחן אברהם, הבעלים של "פרסקה", בנו לפני שנים טבון עצים מיוחד בנאפולי ופתחו את הפיצרייה בקיבוץ. השניים מקפידים להכין פיצות בדומה למקור בנאפולי, והפיצרייה הפכה למוכרת ואהובה אחרי זמן קצר בקרב חובבי הפיצות בישראל. בתגובה ראשונה לכניסה לדירוג היוקרתי, יוני אברהם מסר ל-N12 מטוקיו: "כבוד גדול להיות בין 50 הפיצריות הטובות באסיה-פסיפיק. זה גם מרגש כי זה מגיע בדיוק אחרי שעברנו למקום החדש בקיבוץ אפיקים. בתקופה בה מזכירים את ישראל בעיקר בהקשר השלילי, הדירוג הזה הופך חשוב עוד יותר".

הריאיון עם הזוכים יתקיים הערב במהדורה המוקדמת.