השף אבי קונפורטי הודיע היום (שלישי) שמסעדת היוקרה שלו טופולופומפו בתל אביב תיסגר לצמיתות, שנתיים אחרי שסגר גם את מסעדת צפרה. טומפולופומפו נחשבת למסעדת היוקרה של תל אביב כשנפתחה לפני 11 שנה בהשקעה של יותר מ-10 מיליון שקלים.

"אורחים יקרים", נכתב בעמוד האינסטגרם של המסעדה, "דרקון האש שלנו פורס כנפיים, רושף ונושף ועף חופשי אל השמיים. רגע לפני שנפרד נרצה להודות לכולכם על כמעט 11 שנים גדושות בחוויות אירוח משמחות עם מטבח פורץ גבולות ותרבויות". הסטורי נחתם בתאריך שבו תיסגר המסעדה - 29 בפברואר הקרוב.

טופולופומפו בלאק טרו הר גאו (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
בלאק טרו הר גאו של "טופולופומפו" | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

בכך מצטרפת טופולופומפו לרשימה ארוכה של מסעדות שנסגרו מאז פרוץ המלחמה, ובהן מסעדת אולה של השף אורן אסידו, מסעדת ברוט, מסעדת גן השקמים, מסעדת לה סיטה ומסעדת ארטל פורמל.

טופולופומפו עלתה לכותרות לפני פחות משנה לאחר ש-12 איש שסעדו במקום אושפזו בבית החולים איכילוב עם חשד להרעלת מזון. שתיים מהן היו נשים בהיריון. בריאיון ל"תוכנית חיסכון" שנערך לאחר הסערה, התייחס השף קונפורטי לסגירה הכפויה ואמר: "אנחנו קיבלנו דיווח, שתי תלונות, על חשד להרעלת מזון".

פרס העיצוב, טופולופומפו (צילום: מתוך instagram)
מסעדת טופולופומפו | צילום: מתוך instagram

"משרד הבריאות היה פה והחלטנו לא לקחת שום סיכון", הוסיף והתייחס לבדיקות המעבדה שגילו חיידקי סלמונלה ואי קולי. "גם אם אנחנו עובדים 10 שנים, גם אם לא קיבלנו תלונות – החלטנו לסגור ליום, יומיים, שלושה - כמה שצריך. מדובר על מאות לקוחות שאנחנו מבטלים, רק כדי לא לקחת שום סיכון. אנחנו מתחילים מהתחלה, ומחטאים את הכול. כל מערכות המסעדה, זרקנו את כל המזון".