השף אבי ביטון מחזיר את מסעדת אדורה לחיים
ביטון מחזיר לשלושה ערבים את המסעדה שעיצבה אותו, ויפעיל אותה במסעדת פופולר • ביטון ישוב לבשל את המנות האייקוניות שעיצבו שפתו הקולינרית • "זה לא רק אוכל – זו פגישה מחודשת עם רגעים, אנשים וריחות שהגדירו תקופה"


יותר מעשור אחרי שנסגרה והשאירה אחריה נוסטלגיה ברחוב בן יהודה, מסעדת "אדורה" חוזרת לחיים. לא כפתיחה מחודשת, אלא לשלושה ערבים בלבד, בין ה־1 ל־3 בדצמבר, במסעדת "פופולר" של השף אבי ביטון שיחזור למקום שעיצב אותו.
לראשונה, ישוב ביטון לבשל את המנות האייקוניות שעיצבו את שפתו הקולינרית - עם זיכרון, רגש וחוויה, שמחברות בין שורשים מקומיים לבין יצירתיות ים־תיכונית חופשית. ביטון עצמו, שמוביל בשנים האחרונות פרויקטים מגוונים מעולמות הבישול, התרבות והתקשורת, נשמע הפעם אחרת, אישי הרבה יותר.

"אדורה היא חלק מהלב שלי", אומר ביטון. "לשלושה ימים בלבד אני חוזר לבשל את המנות שיצרו את מי שאני כשף. זה לא רק אוכל – זו פגישה מחודשת עם רגעים, אנשים וריחות שהגדירו תקופה. אני מתרגש לחלוק את זה שוב עם הסועדים".
לדבריו, ההחלטה לעשות את הפופ־אפ נולדה מתוך געגוע אמיתי, אבל גם מתוך סקרנות לראות איך ייראו המנות האייקוניות שלו בשנת 2025, מול קהל שמכיר אותו היטב אבל אולי לא טעם את נקודת ההתחלה.

בערבים המיוחדים יוגשו כל המנות הנוסטלגיות של אדורה, ובהן:
- בקלוואה כבד אווז: אחת המנות המזוהות ביותר עם ביטון. שילוב שנשמע כמעט בלתי אפשרי, והפך להצהרת כוונות קולינרית.
- סשימי עם סלט ישראלי: פרשנות שהקדימה את גל הפיוז’ן המקומי, שילוב של טריות יפנית עם טעמים ישראליים חדים.
- סביצ’ה תרד טורקי וטחינת יוגורט: מחווה לשכונות ולמטבחים שמהם גדל ביטון, עם פרשנות של מסעדת שף.
- אוסובוקו טלה עם ראס אל חנות: מנה עמוקה, ארומטית ולוקאלית מאוד – כזו שמספרת סיפור של שורשים.
