רשות המיסים פתחה במהלך מול חברות האשראי שיאפשר להן לגבות מע"מ על עמלת המרת המט"ח - העמלה הכי נפוצה בקניות ברשת מחו"ל. מדובר בעמלה שהצרכנים משלמים לחברות האשראי על כל עסקה שמתבצעת בדולר, אירו או כל מטבע זר אחר.

גובה העמלה נע בדרך כלל באזור 2-3 אחוזים מגובה העסקה. בחברות האשראי הבהירו כי ברגע שהמדינה תחל לגבות מע"מ על העמלה – המחיר יתגלגל אל הצרכנים. מדובר באחת העמלות הכי נפוצות שחלה כמעט על כל הקניות שאנחנו עושים ברשת: בגדים, טיסות וכל דבר שמוזמן מחו"ל, והיא מכניסה לחבורת האשראי מאות מיליונים בשנה.

ההתייקרות הצפויה הזו, מצטרפת לגל עליות המחירים מהתקופה האחרונה, כאשר אתמול הכריזה הוועדה המוניטרית של בנק ישראל על העלאת הריבית ב-0.75% לרמה של 2%. העלאת הריבית הנוכחית היא הגבוהה ביותר ב-20 השנים האחרונות, מאז יולי 2002, וזו הפעם הראשונה מאז 2012 שהריבית במשק מגיעה ל-2%.

מרכז הסחר של דואר ישראל (צילום: דוברות דואר ישראל)
התייקרות נוספת? הזמנות מחו"ל במרכז של הדואר | צילום: דוברות דואר ישראל

ההחלטה של בנק ישראל להעלות את הריבית במשק הגיעה בעקבות האינפלציה, כפי שפורסמה במדד המחירים לצרכן, שהראתה כי עליות המחירים במשק הגיעו לרמה שנתית של 5.2%. העלאת הריבית אמנם מייקרת את ההלוואות, אך היא נועדה להילחם באינפלציה שמשמעה התייקרות של כל תחומי החיים במדינת ישראל.

גם בתחום הדיור מציינים בבנק ישראל את מגמת העלייה של מחירי הדירות שממשיכה להאיץ, והגיעה ב-12 החודשים האחרונים ל-17.8%. עלייה נרשמה גם בקצב העלייה החודשי של מחירי השכירות, שעלו ב-0.7% ביולי.