תומר תומס
המקום החדש והכשר של תומר תומס מצליח להלהיב את חובבי הבשרים באזור תל אביב, למרות שהגעת השף כוכב הרשתות החברתיות לעיר עוררה תחילה לא מעט סקפטיות בקרב הפודיז. במקום החדש שלו מציע תומר תומס מבחר פיתות במילויים שונים כמו קבב, קציצות ירק או מרגז לצד מילויים שגרתיים פחות כמו פיתה עם טחול ממולא (נדיר למדי למצוא את המנה הזאת במסעדות שאינן משויכות לאוכל ביתי או מסורתי), פיתה עם בשר ראש; ופיתה עם שווארמה כרובית. לצד מסעדת הפיתות מפעיל תומס גם מעדניות בשוהם ומבשרת ציון ובקרוב עתיד להתרחב עוד עם מקומות נוספים.

>> מתכונים לאוזני המן

>> מתכונים לפורים

>> רעיונות למשלוח מנות

תומר תומס. אליפלט 26, תל אביב

 

שווארמה כרובית של תומר תומס (צילום: דוד מויאל,  יח"צ)
שווארמה כרובית של תומר תומס | צילום: דוד מויאל, יח"צ

אולה אורן אסידו
אורן אסידו מצליח בשנה החולפת לעבור מתדמית של טבח צעיר שעשה קריירה רצינית בריאליטי, לשף עולה ומבטיח שגם מבקרי האוכל והקולגות לוקחים ברצינות (לא קורה הרבה שמי שפילס את דרכו לתודעה הציבורית בטלוויזיה זוכה גם לביקורות כה חיוביות בעולם המסעדנות האמיתי). את המהפך התפיסתי הזה אפשר וכדאי לשייך למסעדת אולה OLE החדשה של אסידו ושותפיו בתל אביב שם הוא מציע מנות מחוכמות כמו טונה על עוגייה מרוקאית וגספצ'יו עגבניות; ספריבס טלה עם תפוחי אדמה וצ'ימיצ'ורי זעתר; ומחבת חלקי פנים על קרם חומוס.  

אולה (Ole). מלון סלינה נווה צדק, שביל האטד 5, תל אביב. 073-3329323

  

אורן אסידו (צילום: עופר חן)
במסעדת אולה, אורן אסידו | צילום: עופר חן

תותי
תותי, המסעדה החדשה בצפון שמשלבת בין אוכל איטלקי לאוכל ערבי מוכיחה שוב שאין הרבה דברים שאנחנו אוהבים כמו בצקים על שלל גרסאותיהם, ואם אפשר לשדך אותם לנפלאות המטבח הערבי, מה טוב. את המקום פתחו בני זוג, היא על הפלור והוא על המטבח, אחרי שנים שחלמו לפתוח מקום משלהם והם מציעים כאן ארוחות בוקר בסגנון ערבי לצד מנות צהריים וערב כמו מסאחן על בצק פיצה נפוליטנית, פסטה פטוצ'יני ברוטב רוזה ופרמזן, רדיאטורי עם רוטב בולונז, פאייה פירות ים ולקינוח כנאפה קלאסית.

תותי (toti) .כפר דבוריה. 04-9999212

  

מסעדת טוטי מסחן  (צילום: LMSY,  יח"צ)
מסעדת תותי, מסחן | צילום: LMSY, יח"צ

קמדו קיטשן
אם אתם גרים בסמיכות לפרדס חנה, בוודאות שמעתם בשבועות האחרונים את השמועה שמתרוצצת על המסעדה היפנית החדשה שמעמידה תורים ארוכים. המקום, שנקרא קמאדו קיטשן, נמצא במתחם אורוות האמנים השוקק ומושך אליו סקרני ראמן רבים, אבל לא רק. התפריט פה לא גדול והתור עלול להיות מתיש, אבל הוא כולל ראמן טבעוני וראמן מבוסס דגים; וגיוזה בעבודת יד במילויים כמו מנגולד, פטריות או בטטה. המקום פתוח רק בימים רביעי ועד שישי משעות הצהריים ועד הערב (בימי שישי נסגר בשעה ארבע).

קמאדו קיטשן, מתחם אורוות האמנים, פרדס חנה כרכור

View this post on Instagram

A post shared by Kamado Kitchen (@kamado_kitchen)

פסקדו
מסעדת הדגים הכשרה מאשדוד הצליחה החודש לעשות את הבלתי ייאמן בעיני רבים ולכבוש את המקום ה-24 המכובד בדירוג 50 המסעדות הטובות ביותר במזרח התיכון של הפיפטי בסט. אומנם פסקדו הייתה מסעדה עמוסה עוד לפני הדירוג המדובר, אבל אין ספק שהבוסט שהמקום הזה והשף שלו יחי זינו קיבלו בעקבות הפרסומים הוא בלתי ניתן לערעור. פסקדו היא מסעדת דגים שמציעה מטבח מגוון על טהרת הכבוד לחומר הגלם. במהלך שנות פעילותה המסעדה צברה קהל אוהדים מכל הארץ, שכולל גם שפים מוכרים שמגיעים לסעוד כאן בקביעות, ואין ספק שההישג המרשים גורם לכך שלא פשוט להשיג כאן מקומות, אבל לחלוטין שווה את ההמתנה.

פסקדו. מרטין בובר 12, אשדוד. 08-8523063

   

פסקדו - כנף מוסר (צילום: גל זהבי, יחסי ציבור)
פסקדו - כנף מוסר | צילום: גל זהבי, יחסי ציבור

מוג'וסאן
אין כנראה מי שמתגורר בנתניה והסביבה ולא מכיר את מסעדת מוג'ו האסייתית. אחת המסעדות הפופולריות והמצליחות באזור, שהתחדשה החודש באחות קטנה שגם מעוררת כבר לא מעט עניין ונקראת מוג'וסאן. בניגוד למסעדת האם, המקום החדש הוא בשירות עצמי ומציע מבחר רחב של סטריט פוד בסגנון אסייתי עם אופציות לסוגי סושי שונים, דים סאם ואפילו באבל טי. יש פה בין היתר באן עם תבשיל בקר מפורק; רול טונה אדומה וריבת שיטאקי; אטריות ביצים עם תבשיל אסאדו ופטריות; קינוח מוצ'י יפני בטעמים שונים ועוד.

מוג'וסאן. מתחם פיאנו עיר ימים, נתניה

   

View this post on Instagram

A post shared by MOJO SAN (@mojo_asian_san)

a
עוד חודש חלף ועדיין מסעדת a של השף יובל בן נריה שומרת בקנאות על מיקום גבוה בדירוג המסעדות הטרנדיות שלנו. ייתכן וזה כתוצאה מהשערורייה עם השף אבי קונפורטי שהסעירה את הארץ בחודש הקודם, ואולי זאת העובדה שעכשיו אפשר להגיע לכאן גם בשעות הצהריים לארוחה פחות מחייבת מזאת שמוגשת כאן בשעות הערב. כך או כך, a שוב כאן ואנחנו חושבים שמדובר באחת המסעדות המסקרנות שנפתחו השנה בארץ, שעוד יש לה דרך לעשות עד שתגשים את מלוא הפוטנציאל הגלום בה, ונעשית טובה יותר בכל חודש שחולף. 

מסעדת a. מגדלי שרונה עזריאלי, דרך מנחם בגין 121, קומה 2. 07-47588818

a מסעדה יובל בן נריה (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
a מסעדה יובל בן נריה | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

היבה
ועוד מסעדה שלא יורדת מהכותרות היא היבה החדשה של השף יוסי שטרית שנפתחה ממש בחודש החולף ועוררה חתיכת דיון ויראלי על פיקדון בימי קורונה. שטרית מציע במקום החדש את החזון שלו לארוחה אופטימלית: ארוחת טעימות בת מנות רבות שמלווה בכלי הגשה שנוצרו במיוחד עבור כל מנה ואווירה דנית נקייה, סטייל מסעדות מישלן. זה כולל מחיאות כפיים לכל סועד שנכנס אל חלל המסעדה (אם הזמנתם מקום וטרם ידעתם את זה, עכשיו אתם יכולים להיות מוכנים). 450 שקלים לפני יין תעלה לכם כאן הארוחה של שטרית שכוללת מנות כמו שוק טלה ברוטב סלקים או שקד עגל מעושן על סוטלאצ'; הביקורות עודן שנויות במחלוקת, אבל כל אחד יכול להחליט בשם עצמו האם ההשקעה משתלמת. 

היבה. מנחם בגין 144, תל אביב

    

היבה. צלחת פטיפורים מהממת (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
היבה. צלחת פטיפורים מהממת | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

OCD
אחת משלוש המסעדות הטובות במזרח התיכון, כך לפי דירוג הפיפטי בסט, היא OCD של השף רז רהב. המקום הזה, שלהזמין אליו זה כמעט בלתי אפשרי בחודשים הקרובים, הוא ללא ספק מהמסעדות הייחודיות יותר בנוף ענף המסעדנות הישראלי. אולי אפשר להטיל ספק ברשימת המסעדות שנבחרו לבסוף לייצג את ישראל ברשימה היוקרתית, אבל אי אפשר להטיל ספק בהישגים שרושם השף רז רהב במשך שש שנות קיום המסעדה הזאת. הארוחה כאן כוללת 14 מנות, שמספרות את סיפורו האישי של השף ושל צוות המסעדה. היא לא ממש דומה לשום דבר אחר שתכירו, ומחירה 420 שקלים לסועד, בדומה לארוחה אצל יוסי שטרית. בקרוב פותחים השף ושותפיו בר יין חדש בשם תרצה בשוק לוינסקי, שאולי ייתן מענה למי שמחפש הוצאה מתונה יותר ועדיין אופציה לטעום מידיו של רהב.

 OCD. תרצה 17, יפו. 03-5566774

 

רז רהב (צילום: עופר חן)
,רז רהב השף של OCD | צילום: עופר חן

דבורה אייל שני
אייל שני פתח מסעדה כשרה וחדשה בתל אביב ומהשנייה שהדלתות של המקום הזה נפתחו לסועדים, הוא גדוש וסוער, כמו שרק מסעדותיו של שני ושותפו שחר סגל יכולות להיות. האוכל במסעדת דבורה כולל קלאסיקות של שני שכבר מוגשות בחלק ניכר ממסעדותיו כמו שקית שעועית ירוקה, שעועית לימה או ברוסקטה עם סוכריות אבוקדו לצד מנות ייחודיות לכאן חלקן מוגשות בצעצועי ילדים צבעוניים כמו סשימי אינטיאס וחלקן על אבני נחל כמו רוסטביף או גרבלקס שעוטפים את האבן הגדולה ומעניקים לה מראה של הר געש. עוד בין האופציות המעניינות כאן: בורקס זעתר או חריימה קציצות סרדינים. כרגע המקום פעיל בשעות הערב בלבד ובהמשך יורחבו שעות הפעילות גם לצהריים.

דבורה. מלון בראון, בן יהודה 189, תל אביב. 0777242019.

דבורה אייל שני תל אביב  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
דבורה אייל שני תל אביב | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל