ביצה בבגט
דרך מקורית, יפה וטעימה במיוחד להגיש ארוחה של ביצה עם לחם וגבינה (או במקרה הזה שמנת): כל בן משפחה מקבל בגט קטן משלו (לילדים הבררנים יותר אפשר להכין בלי בצל ירוק), והשמחה גדולה. רק לא לשכוח לחתוך כמה ירקות ליד, כי בכל זאת, כבד.
פיצה פיתה כמו שצריך
כל אחד מאיתנו מכין לפעמים פיצה על פיתה, אבל רובנו עושים את זה בצורה שלא מכבדת לא את הפיצה, לא את הפיתה ובטח שלא אותנו. הפיצה-פיתה הזאת לא נמרחת בקטשופ אלא בחמאה ובממרח עגבניות מיובשות, הגבינה היא אותה גבינה, והשוס (שחייבים להסתיר מהילדים כי אחרת הם לא יתקרבו) - אנשובי קצוץ קטן.
נסו פעם אחת, ונראה אתכם חוזרים אחר כך לגרסה המקורית העגמומית.
מאפינס חביתה
עוד דרך לגוון את מנת הביצים היומית: במקום לטגן חביתה במחבת, ולשדרג אותה בירק קצוץ או בגבינות, נותנים לתבנית המאפינס ולתנור לעשות בשבילכם את העבודה. איך? משמנים את השקעים, מפזרים בפנים אילו תוספות שרוצים, מוסיפים ביצים מקושקשות (הכי טוב עם קצת שמנת), מלח ופלפל ואופים 20 דקות. התוצאה: תבנית שבה מחכה לכל אחד מבני המשפחה ה"אומלט" הפרטי המיוחד שלו.
קסדייה פיצה
גרסה מפושטת של פיצה ביתית, שהיא גם מעין טוסט של טורטיות (נו, קסדייה). המבנה הוא כזה: טורטייה, רוטב לפיצה, גבינה ותוספות, ואז עוד שכבה של טורטייה. כל זה הולך לצריבה נחמדה במחבת, בשביל שהגבינה תימס יפה יפה, וזהו. יש.
פשטידת פסטה וברוקולי
דרך קצת אחרת לצרוך גבינות, ביצים, ירקות (אומנם מבושלים) ופחמימה. את הברוקולי קוצצים דק דק (אפשר במעבד מזון) ומעבירים טיגון קצר, ואז כבר הרבה יותר קשה לסרב לו (בטח כשמסביב קורצות גם הפסטה והגבינות). פשטידה ששווה לשמור במועדפים.
>> מתכון: פשטידת פסטה וברוקולי
שקשוקה שילדים אוהבים
למה השקשוקה הספציפית הזאת פחות מאיימת על ילדים מאחרות? אנחנו לא בטוחים שאנחנו יודעים את התשובה, אבל מדובר בעובדה קיימת. אולי זאת החזות החלקה, בלי איומים בדמות שברי ירקות מתפרצים, אבל אנחנו מה אכפת לנו. מכינים את השקשוקה הזאת ולא שואלים שאלות.
>> מתכון: שקשוקה שילדים אוהבים
בתיאבון!