N12
פרסומת

כך ייבאו יותר בשר לישראל

תקנות חדשות שמוביל משרד החקלאות בניסיון להתמודד עם ייבוא העגלים לישראל, והתמונות הקשות שאנחנו עדים להן מהמשחטות כאן בארץ. בעקבות הביקורת הקשה על הדרך שבה מובל הבקר לישראל, בתנאים קשים במכולות ותוך התעללות בבעלי החיים יוזמים שינוי שאמור להפחית את ייבוא הבקר החי לישראל - וגם להוזיל את העלויות לצרכנים

תמיר סטיינמן
פורסם:
הקישור הועתק

בעקבות ביקורת קשה על דרך הבאת העגלים לישראל והתנאים הקשים במכולות תוך התעללות בחיות, יוזם משרד החקלאות שינוי שאמור על פי המשרד גם להפחית משמעותית את יבוא הבשר החי לישראל ובדרך עקיפה להוזיל את מחירי הבשר בישראל.

על פי התקנות היום, בשר שמשווק מצונן בטמפרטורות של 0 מעלות עד 45 ימים גורם ליבואנים להעדיף ולייבא עגלים חיים לישראל ולבצע את השחיטה פה. התקנות החדשות יגדילו את מספר הימים ל-90 כך יוכלו לבצע את השחיטה בחו"ל ולייבא את הבשר לכאן.

גורם במשרד החקלאות טוען כי המהלך יאפשר ליבואנים גם להוזיל את העלויות וגם להגדיל את הייבוא ארצה. גורמים מקצועיים טוענים כי המהלך המתוכנן לא צפוי לפגוע באיכות הבשר שכן במדינות ה-OECD תוקף הבשר המצונן עומד על 120 ימים.

"אנחנו מייבאים יותר בשר שחוט, צנון, מצונן ומקורר" , אמר שר החקלאות אורי אריאל. "אנחנו נוציא פה הנחיות חדשות איך מובילים בעלי חיים, וזה יהיה חלק מהרישיונות של היבואנים. והדבר השילשי כמובן, הניסיון לגדל פה בארץ יותר ולתת לבוקרים פה יותר אפשרויות על ידי זה שנחסוך את ההובלה הימית.