N12
פרסומת

קאמבק מרגש: מסעדת אדורה חוזרת לשלושה ימים

עשור אחרי שנסגרה, השף אבי ביטון מחזיר את המנות המפורסמות של המסעדה שהייתה לאייקון, שעיצבו את שפתו הקולינרית. אדורה, שהייתה חלוצת המטבח הים-תיכוני-גורמה, תקום לתחייה בשבוע הבא בפופ אפ חד פעמי - ואיתה הבקלאווה עם כבד האווז ורביולי הסרטנים

לין לוי
פורסם: | עודכן:
פופ אפם אדורה בקפה פופולאר. רביולי סרטנים בחמאת פר
רביולי סרטנים. אדורה חוזרת | צילום: אלון ולנסי, יחסי ציבור
הקישור הועתק

אדורה הייתה אחת המסעדות המדוברות והעסוקות ביותר בתל אביב של ראשית שנות האלפיים, ומעבר לזה - היא הייתה בית הספר של השף אבי ביטון, שהיה רק בן 24 כשפתח אותה. המסעדה נחשבה בזמנו לפורצת דרך אמיתית: היא לקחה את המטבח הים-תיכוני והמזרחי המסורתי והעניקה לו פרשנות עדכנית של מסעדת עילית. מבקרי האוכל של אותם ימים התלהבו מהיכולת של ביטון לשלב בין טכניקות גורמה לתבלינים שורשיים ולהפוך מנות של בית ליצירות קולינריות מתוחכמות, והמקום היה סמל לנגישות ואותנטיות. המסעדה נסגרה ב-2015, אבל ביטון לא עצר: במקביל לפיתוח קריירה טלוויזיונית הוא היה השף הראשון שפתח מעדנייה של אוכל ביתי (סוליקה), והקים גם את קפה פופולר, שהפכה למוסד בילויים תל אביבי ולאחרונה שינתה את פניה. עכשיו אדורה חוזרת לביקור בזק - ממש כמו מסעדת קרן של חיים כהן, שקפצה לאחרונה לביקור. 

אוסובוקו טלה עם ראס אל חנות
אוסובוקו | צילום: אלון ולנסי, יחסי ציבור
פופ אפ אדורה בקפה פופולאר
פופ אפ אדורה בקפה פופולאר | צילום: אלון ולנסי, יחסי ציבור

"הכל היה יותר אישי פעם"

"בתקופת אדורה, כשף צעיר, לא דיברתי בכלל במונחים של פריצת דרך, פשוט בישלתי את מה שאהבתי", מספר ביטון. "זה היה אחרת, ההיעדר של רשתות חברתיות ומשפיענים הפך את המסעדנות של אז להרבה יותר מציאותית ופחות וירטואלית. כשאנשים רצו להמליץ על מקום חדש או לאכול במקום חדש הם דיברו פנים מול פנים או הגיעו פיזית. היום הכל בטיקטוק, על היתרונות והחסרונות של זה, אבל לחלוטין הכל היה יותר אישי פעם".

מנות של אדורה של שף אבי ביטון
התגעגתם לאדורה? יש לכם 3 ימים | צילום: אלון ולנסי

"חשבנו מה נעשה ביומולדת שמונה לקפה פופולר, והחלטנו שזו ההזדמנות להחזיר את אדורה לכמה ימים ממקום של נוסטלגיה", הוא מסביר את המהלך. "אדורה היא חלק מהלב שלי, ולשלושה ימים אני אחזור לבשל את המנות שיצרו את מי שאני כשף. זה לא רק אוכל, זו פגישה מחודשת עם רגעים, אנשים וריחות שהגדירו תקופה".

פרסומת
פסטייה
פסטייה סרטנים של אדורה | צילום: יח"צ
שף אבי ביטון. ממשתתפי קוליבירה
השף אבי ביטון | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

כל זה יקרה בשבוע הבא, ב-1-3 בדצמבר. בימים האלה יגיש אבי ביטון בקפה פופולר בין השאר בקלאווה כבד אווז - מנת הדגל המיתולוגית של המסעדה (128 שקלים); רביולי סרטנים בחמאת פרג (108 שקלים); סשימי עם סלט ישראלי (82 שקלים); סביצ'ה תרד טורקי וטחינת יוגורט (78 שקלים); אוסובוקו טלה עם ראס אל חנות (138 שקלים); וקלמרי ממולא (82 שקלים). לגבי פלאפל החצילים המפורסם – שלמרבה האכזבה לא נכלל בתפריט האירוע – ביטון מבקש להדגיש שהוא קיים בתפריט הבר של פופולר, והוא "עדיין בועט ועדכני".

מנות של אדורה של שף אבי ביטון
התפריט המלא של פופ אפ אדורה | צילום: אלון ולנסי
פרסומת

"אני מבין שהטבחים שלי היום היו בני ארבע כשאדורה נפתחה, ושאני כבר מבוגר", מסכם ביטון, "ועדיין גם היום אני חושב שהייתי פותח מסעדה בכל גיל. צריך ללכת אחרי החלומות שלך ואין באמת זמן נכון מתי כדאי לפתוח מסעדה, כי רוב הזמן פה הוא תנודתי ובעייתי".

דיזנגוף 197, תל אביב. 03-5552020ראשון-חמישי 18:00-23:00, שישי-שבת 11:30-15:30. לא כשר