N12
פרסומת

חצי שנה מפתיחתה: מסעדת אדמתי נסגרת - ומציעה 25% הנחה על כל התפריט

פרסום ראשון: המסעדה המבטיחה של עמרי אייזנשרייבר והשף אביב אטינגר נסגרת, כך נודע ל-N12 • הסיבות: השפעות המלחמה, המצב הכלכלי - ומחסור בעובדים • "זה לא כישלון אלא הקשר וזמן. הקמנו מקום שנגע בלב של אנשים וזו זכות גדולה"

לירן שבתאי
פורסם: | עודכן:
בריוש פרפה כבדים
מסעדת אדמתי | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור
הקישור הועתק

מסעדת הביסטרו אדמתי של המסעדן עמרי אייזנשרייבר והשף אביב אטינגר צפויה להיסגר כחצי שנה בלבד מפתיחתה, כך נודע ל-N12. במסעדה מצביעים על שילוב בין השפעות המלחמה המתמשכת, המציאות הכלכלית, עליות המחירים הקבועות והמחסור בידיים עובדות כסיבות לסגירה.

"זה לא כישלון – אלא הקשר וזמן", נמסר מהמסעדה. "הקמנו מקום שנגע בלב של אנשים, וזו זכות גדולה. עכשיו, כשברור שצריך לעצור, אנחנו רוצים לעשות זאת באחריות ובכבוד – ולסיים חזק ככל האפשר".

סגירתה של אדמתי מגיעה על רקע קושי בתחום המסעדנות כולו. נתוני אונטופו שחשפנו מוקדם יותר החודש הציגו ירידה של כ-30% בהזמנות למסעדות מתחילת השנה, תוך החמרה בחודשים האחרונים. מהנתונים עלה כי הירידה המשמעותית ביותר בהזמנות נרשמה במסעדות השף, שם ירדו ההזמנות ב-53% מתחילת השנה.

אביב אטינגר. שף צעיר עם רקע מכובד
שף אביב אטינגר | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

תוצאות סקר בקרב מסעדנים שפורסם בתחילת החודש שעבר העלה שרד 31% מהם מגדירים את מצב העסק שלהם כיציב. 35% ציינו כי הם חשים שהמצב הכלכלי מסוכן אך מקווים לשרוד עם שינויים והתייעלות ו-30% מסרו שהעסק שלהם דורש צעדים דרסטיים כדי לשרוד. 3% חששו שהמסעדה שלהם תיאלץ להיסגר. 68% מהנסקרים ציינו כי האתגר המרכזי הוא כוח האדם.

אדמתי התמקמה בתחילת שדרות רוטשילד, סמוך לרחוב הרצל בנקודה שבה פעלה במשך שנים מסעדת וונג הוויטנאמית. מפעילי הביסטרו הגיעו למקום עם רקורד מכובד. אייזנשרייבר, נכדו של המשורר אלכסנדר פן, שימש בעבר כמנהל, שותף ויזף באגאדיר, אוליב ופסטל. אטינגר הספיק לבשל בטוטו, בבסטה ובמשייה ופתח את ביסטרו לאחר שש שנים במסעדת פרנצ'י בעלת כוכב המישלן הפריזאית.

פרסומת
מוס דניאלה. אי אפשר להכניס לפה כף ולא לחייך
קינוח מוס דניאלה באדמתי | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

במסעדה מבקשים לסגור באווירה מרוממת ולכן ממחר (שני) ועד ליום חמישי הקרוב תעניק המסעדה הנחה של 25% על כל התפריט בשעות הערב 17:30-22:00. באדמתי מכנים את המהלך "הזמנה פתוחה לחלוק איתנו את הימים האחרונים של המקום הזה, כמו שהוא עכשיו".