N12
פרסומת

המספרים שמוכיחים: מחירי המזון בישראל - באמת הכי גבוהים בעולם | הנתונים המלאים

השוואת מחירים שביצע ארגון ה-OECD חושף את פערי המחירים המטורפים בין ישראל ושאר מדינות המערב • מחירי המזון בארץ הם השניים בגובהם בין המדינות המפותחות, וגבוהים ב-52% מהממוצע • על מה וכמה בדיוק משלמים הישראלים יותר בהשוואה לשאר העולם המפותח?

גל חן
שירה אבדר
ושירה אבדר
N12
פורסם: | עודכן:
קניות סופרמרקט מוצרי חלב
קניות בסופרמרקט (אילוסטרציה, למצולם אין קשר לכתבה) | צילום: נתי שוחט, פלאש 90
הקישור הועתק

זה תמיד מכה בנו כשאנחנו נכנסים לסופר בחו"ל ורואים כמעט את כל המוצרים בחצי מחיר לעומת ישראל. עכשיו יש לתחושה הזו גם אסמכתה אמיתית: לראשונה זה חמש שנים ארגון ה-OECD חושף השוואת מחירים מקיפה בכל קטגוריות המוצרים שמראה בדיוק איפה ממוקמת ישראל ביחס לעולם.

עוד ב-N12 כלכלה:

מחירי המזון והמשקאות בישראל הם השניים בגובהם בכל המדינות המפותחות. למעשה, רק בקוריאה הדרומית המחירים גבוהים יותר. לפי ממצאי ה-OECD מחירי המזון והמשקאות בישראל גבוהים ב-52% מממוצע המחירים ביתר המדינות המפותחות. כלומר על כל 100 שקל שתוציאו על מזון באירופה תוציאו עוד 52 שקל בישראל.

אבל לא צריך להיעצר בכותרת הכללית של מחירי מזון: לפי ה-OECD מחירי הלחם והדגנים בישראל הם גם השניים בגובהם בקרב המדינות המפותחות - וגבוהים ב-49% מהממוצע. רק בשוויץ מחירי הלחם גבוהים יותר.

במחירי הבשר התמונה יותר מורכבת: על פניו ישראל רק במקום ה-4 בגובה מחירי הבשר, כלומר יש שלוש מדינות שבהן מחירי הבשר גבוהים יותר; אלא שבמקביל, המחיר שהישראלים משלמים על בשר גבוה ב-64% מהממוצע בכלל המדינות המפותחות.

פרסומת

גם מחירי הגבינה, החלב והביצים בישראל הם השניים בגובהם מכלל המדינות המפותחות, וגבוהים ב-64% מממוצע ה-OECD. מעלינו, שוב, רק קוריאה הדרומית. בירקות ופירות ישראל במקום 7 בגובה המחירים מבין 38 המדינות החברות ב-OECD, ותושבי ישראל משלמים 25% יותר מהממוצע למוצרים אלו.

שמן הזית בארץ הוא גם מהיקרים בהשוואה עולמית: ישראל במקום 5 מבין מדינות המערב ותושביה משלמים 36% מעל הממוצע בחברות הארגון.

יוקר המחיה לא נגמר במזון. מחירי הרכב בישראל הם היקרים ביותר בעולם המערבי, וגבוהים ב-52% מהממוצע ב-OECD. המקום היחיד שבו המחירים בישראל מצטיינים? מחירי שירותי התקשורת והסלולר, שנמוכים בישראל ב-30% מהממוצע המערבי, הרבה הודות לרפורמה המקיפה שהונהגה בתחום.