המזנון הכשר של אייל שני

מהיום (1.4), המזנון של אייל שני ברמת החייל פועל בתור המזנון הכשר הראשון בישראל, ובכך מצטרף ל-2 המזנונים הכשרים בפריז וטיימס סקוור, ולמסעדות הכשרות של השף - דבורה ומלכה. שני נימק את הבחירה לעבור לכשרות: "כשרות היא לא מגבלה בשבילנו, אנחנו עושים הכל כדי ששמן הזית יהיה הנושא של האוכל שלנו, איננו מבשלים עם שמנת וכמעט גם ללא חלב, אז מה אנחנו מאבדים? כלום. ומה מרוויחים? כמעט את הכל, את חצי מהעם שלנו שכל כך השתוקק אלינו ולא פתחנו לו את הדלת".

התפריט החדש של המזנון כולל את הלהיטים האהובים כמו פלאפל בורגר, פיתת מינוט סטייק, כבדים של תרנגולת, שפכטל קבב, כשחלק מהמנות עברו אדפטציה כשרה כמו למשל תפוח אדמה בפיתה שכעת מוגש עם טחינה. 

מזנון רמת החיל. הנחושת 1, תל אביב יפו. 

אייל שני במזנון הכשר ברמת החיל (צילום: אריאל עפרון, יחסי ציבור)
אייל שני במזנון הכשר ברמת החיל | צילום: אריאל עפרון, יחסי ציבור

פרויקט קיימות קולינרית

במסגרת פרויקט הקיימות של יקב הרי גליל ונספרסו יתקיימו שורת אירועים קולינריים שווים ושיתופי פעולה, ביניהם מסעדנים ושפים מהצפון שיתארחו במסעדות תל אביביות: לונה זרייק (לונה ביסטרו) תכין עם רן שמואלי ארוחת פארם טו טייבל בקלארו; חיים טיבי (טיבי'ס) יגיע להכין עם גיל דהאן ארוחת nose to tail בצ'נה; אורי ירמיאס (אורי בורי) יגיע לבשל עם איתי קושמרו ב-aka ארוחץ  zero waste; שף עלאא מוסא (לוקס, חיפה) יתארח בג'ורג' וג'ון של תומר טל לארוחת דגים מפתיעה; תומר אגאי יארח את אורן אבני מנאופוליטן החיפאית בסימן קידום חקלאות מקומית; ומסעדת מנרה הכשרה תארח אצלה את יקב הרי הגליל.

חוץ מהארוחות המיוחדות והחד פעמיות, יפעל מהיום ועד 13.4 פופ אפ גאבאגול (כן, כמו הנקניק שטוני סופרנו כל כך אהב). הפופ אפ יתרחש בחלל של מסעדת ברוט ז"ל בנחלת בנימין ויופעל על ידי אנשי ILU, שיגישו מנות שמזוהות מאוד עם המטבח האמריקאי-איטלקי: גאבאגול עם לחם וחמאה, צ'יקן פרמזן, מיטבולס סנדווית', זיטי אפוי ועוד כמה להיטים. 

לפרטים נוספים 

פרויקט קיימות קולינרית (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
פרויקט קיימות קולינרית | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

פורלים בקלארו

במסעדת קלארו משתפים פעולה באופן קבוע עם מיטב המגדלים, החקלאים והיצרנים המקומיים - מהצפון והדרום. משבוע שעבר ועד סוף השבוע הקרוב (6.4) השפים רן שמואלי וטל פייגנבאום יארחו את חוות הפורלים מקיבוץ דן, שחבריו פונו מהקיבוץ בשל הלחימה בצפון: "בעת הזו, כשקיבוץ דן התרוקן מתושביו והחווה ספגה פגיעה, היה לנו חשוב להרחיב את שיתוף הפעולה וכך נולד התפריט המיוחד בו מגוון מנות על טהרת הדג העדין הזה, בשיטות הכנה שונות, שיוגשו במסעדה למשך שבועיים", מסביר שמואלי. 

התפריט המיוחד יכלול סשימי פורל כבוש, ויניגרט תפוזי דם ושמן טרגון (84 שקלים), ברוסקטה פורל, סלט מלפפונים, איולי חזרת ופרחי חרדל (88 שקלים), בטן פורל, בטטות צבעוניות, חמאה חומה, בוטרגה (134 שקלים), פילה פורל בעישון קל, קרעי תפוחי אדמה, שעועית ירוקה, רוטב חזרת לבנה (144 שקלים) ועוד.

קלארו. רחוב הארבעה 23/דוד אלעזר 30, תל אביב יפו. טלפון: 03-6017777

פורל הדן בקלארו (צילום: נעם פריסמן, יחסי ציבור)
פורל הדן בקלארו | צילום: נעם פריסמן, יחסי ציבור

פופ פרייה בדנון

הסקוליארד של בית הספר לקונדיטריה בדנון יערוך בשלושת ימי השישי הקרובים (5.4, 12.4, 19.4) פופ אפ לרגל השקת הבקבוקים של פרייה (Perrier) בעיצוב פיליפ סטארק. המאפים המיוחדים יתכתבו עם אלמנטים בהשראת המעצב ויכללו בין היתר פלאן פריזאי, קרואסונים במילויים של קרם ברולה ואגסים ושל ג'נדויה, שוקולד ומרציפן פקאן ועוד (טווח מחירים: 24-42 שקלים).

דנון. התערוכה 3, תל אביב יפו (נמל תל אביב). שעות פעילות: 08:00-15:00

פופ אפ פרייה בדנון (צילום: קובי מהגר, יחסי ציבור)
פופ אפ פרייה בדנון | צילום: קובי מהגר, יחסי ציבור

מ-MKR לראש ההר

צמד הפרושים הזוכים של המטבח המנצח VIP, שיר ביליה ואלון אבוטבול, יתארחו ל-2 ארוחות מיוחדות (בתאריכים 8-9.4) ב"בהר", מתחם האירוח ביישוב הררית. במסגרת הארוחה יוגשו פוקצ'ות, לחמי מחמצת, חציל קלוי על רוטב ירוק חריף עם רוטב עגבניות; טחינה וגרעיני דלעת קלויים; בטטות צלויות על קרם ירוק עם בצל כבוש; קבבים נימוחים בלב רטטוי; שווארמה דג ועוד, בליווי יינות מיקב קסטל. מחיר לסועד: 330 שקלים. 

טלפון להזמנות: 072-3941109

מנות אסאי חדשות 

רשת rebar משיקה מנות חדשות של אסאי בשילוב גרנולה ותוספות משתנות. המנות החדשות ארוזות בכלים שנוחים אכילה על הדרך כשניתן לבחור בין יוגורט, פודינג וחמאת בוטנים. מחיר: 32 שקלים. 

מנות אסאי חדשות בrebar (צילום: רונן מנגן, יחסי ציבור)
מנות אסאי חדשות בrebar | צילום: רונן מנגן, יחסי ציבור