מסעדת היוקרה שסוגרת את דלתותיה: אחרי 11 שנים של פעילות - הכלים והרהיטים מוצעים למכירה
יותר מעשור אחרי שפתח את טופולופומפו, השף אבי קונפורטי סוגר את אחת ממסעדות היקרות בתל אביב • הוא מציע לקהל הלקוחות להגיע למקום ולרכוש זיכרונות אחרונים מהמסעדה • בריאיון מהסרוויס האחרון קונפורטי הגיב על השמועות מאחורי הסיבה לסגירה והוסיף: "עם מסעדות בסדר גודל הזה בישראל – אני סיימתי"

11 שנים אחרי שפתח את טופולופומפו, השף אבי קונפורטי – סוגר את אחת ממסעדות היוקרה בתל אביב. היום (שישי) הוא מציע את כל הכלים והרהיטים של המסעדה המפורסמת למכירה, ללקוחות שירצו לרכוש זיכרון. בריאיון ל"תוכנית חיסכון" הוא סיפר: "עם מסעדות בסדר גודל הזה בישראל – אני סיימתי. אני הולך לנוח".
"הגענו למצב שעזבו אותנו, שאנחנו עובדים עם פחות מ-30% מהצוות", סיפר קונפורטי בריאיון מהסרוויס האחרון. "צוות המטבח שלי עוזב לסין, הם מסיימים 5 שנים וחצי וכבר לא נוכל לעשות את זה. לא קיבלנו אשרות". כשנשאל על הסיבה לסגירה והשמועות בענף כי היא לא מרוויחה מספיק, הוא השיב: "שכל אחד יגיד מה שהוא רוצה".

בכך מצטרפת טופולופומפו לרשימה ארוכה של מסעדות שנסגרו מאז פרוץ המלחמה, ובהן מסעדת אולה של השף אורן אסידו, מסעדת ברוט, מסעדת גן השקמים, מסעדת לה סיטה ומסעדת ארטל פורמל.
ובזמן שקונפורטי תולה את הסינר, יש מי שקושר אותו מחדש. מסעדת איי של השף יובל בן נריה נסגרה מיד עם תחילת המלחמה. בריאיון לחדשות 12 הוא מודה שחשש שהמסעדה שהושקעו בה יותר מעשרה מיליון שקלים לא תיפתח מחדש. עכשיו הוא מוריד מחירים, ומתחייב ללקוחות שהמנות יוזלו בעשרות אחוזים.