טקס להארכת כהונתו של נגיד בנק ישראל ב-5 שנים נוספות נערך הבוקר (שני) בבית הנשיא בירושלים. פרופ' אמיר ירון יישאר בתפקידו, ובאירוע שבו הוא נושא דברים משתתפים גם ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר בצלאל סמוטריץ'.

ראש הממשלה נתניהו אמר בטקס: "העוצמה הכלכלית שלנו מאפשרת לנו את היכולת לעמוד מול אתגרי המלחמה. הכלכלה היא חלק חשוב שמאפשר לנו גם להעביר את המשאבים הדרושים - במיוחד את החזקת צבא המילואים ואת ההצטיידות שלנו, וכך להבטיח את הביטחון".

נתניהו התייחס גם לפרופ' ירון באופן אישי, והדגיש: "לאורך השנים חשבתי שהתפקיד של נגיד בנק ישראל הוא חשוב מאוד כמי שעומד על הסיפון. היו ויכוחים, עשינו אותם בחדר סגור - אבל בסך הכל הייתה הסכמה גדולה מאוד והצלחה גדולה". ראש הממשלה הוסיף כי "לכן, ההמשכיות דווקא בעת המלחמה משדרת את אותה מקצועיות ויציבות של כלכלת ישראל".

"המדיניות שלנו שתקציב הביטחון קטן ביחס לתוצר - לא תוכל להימשך", הדגיש נתניהו. "אנחנו נדרשים להעלות בקפיצת מדרגה את תקציב הביטחון".

נגיד בנק ישראל אמיר ירון וראש הממשלה נתניהו (צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ, חדשות)
"היו ויכוחים - אך ניהלנו אותם בחדר סגור". נתניהו ופרופ' ירון | צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ, חדשות

גם נשיא המדינה יצחק הרצוג בירך על הארכת כהונת הנגיד ב-5 שנים. "החוסן החברתי ויציבות הכלכלה והמשק הוא בלתי ניתן להפרדה מהניצחון במלחמה. בשביל להוביל את הכלכלה הישראלית לחוף מבטחים, לשגשוג ולצמיחה חייבים לעבוד בשותפות". 

הנגיד תיאר את האירועים המשמעותיים שהיו במהלך הקדנציה הראשונה שלו: "חמש השנים שבהן כיהנתי כנגיד בנק ישראל, הייתה מהמורכבות שידעה כלכלת ישראל – מגפת הקורונה, מלחמת רוסיה אוקראינה, התפרצות האינפלציה, חמש מערכות בחירות, המחלוקת הציבורית סביב השינויים החוקתיים ועוד". הוא הדיגש כי האתגר המשמעותי ביותר היה סביב המלחמה ואירועי ה-7 באוקטובר.

"לכלכלה הישראלית הייתה נקודת פתיחה חזקה ערב ה-7 באוקטובר", אמר. "למשק הישראלי יש את היסודות הנדרשים לחזור ולשגשג גם לאחר מלחמת חרבות ברזל. עם זאת, איננו חיים בעולם עם משאבים בלתי מוגבלים, לכן יש לבצע התאמות במדיניות הכלכלית".