ירקות, פירות, יינות, בירות, שמני זית, דבשים, ממרחים, רטבים, ריבות, תערובות תיבול, תזקיקים ופרחים - הכל יימכר בשוק שיוקם בדליקטסן. ההכנסות - ילכו ללא פערי תיווך לחקלאים וליצרנים הקטנים מצפון ודרום הארץ, שפרנסתם נפגעה בשל המלחמה.

"במשך כל שנות העשייה שלנו ב-R2M אנחנו תומכים ביצרנים מקומיים וקונים כחול לבן: ירקות, פירות, קמח, שמן זית, דבש ועוד", הסבירה רותי ברודו, הבעלים של קבוצת המסעדות R2M. "כיצרנים מקומיים שמייצרים גבינות, לחמים ומאפים בעצמנו, אנחנו מזדהים עם הקושי שהחקלאים והיצרנים חווים בימים אלה בצפון הארץ ובעוטף. לכן, בשישי הקרוב, נשלב ידיים עם היצרנים והחקלאים ששומרים על הגבולות שלנו ונמכור את תוצרתם בשוק, שמטרתו לחזק אותם ולתמוך בהם".

רותי ברודו (צילום: גלית ואילנית, קשת 12)
רותי ברודו, ארכיון | צילום: גלית ואילנית, קשת 12

את מי תפגשו בשוק?

מהדרום:
מועדון יקבי וכרמי הנגב: כחלק מהתוכנית החלוצית של "קרן מיראז' ישראל" למיתוג הנגב כאזור תיירות חקלאית ויין בינלאומי, התאחדו כארבעים כרמים ויקבים מצפון הנגב ועד אילת; יחד הם מציעים חוויית יין מדברית שמשלבת בין המסורת העתיקה של גידול כרמים בנגב לטרואר ייחודי וסיפורי חלוציות.

בירה אייסיס: מבשלת הבירה הדרומית, שהוקמה לפני 17 שנה במושב דקל שבנגב המערבי, מייצרת בירות מסוג אייל, טריות ועשירות בטעמן, המאזנות בין מתיקות הלתת, המרירות הריחנית פרחונית של הכישות, הפירותיות וטעם "הלחם" של השמרים.

משק 87: באדמות מושב גילת שבנגב המערבי נטעה משפחת זכות עצי זית מזן ברנע, במקום מופלא שמאגד בין טבע, חקלאות וקסמו של המגדל. עצים אלה הם לא רק מקור להפקת שמן זית איכותי, אלא גם חלק חשוב מהתרבות וההיסטוריה של האזור. המטע של משק 87 משתרע על פני דונמים של אדמה פורה ובתנאי גידול מדויקים, מהן מפיקים שמן זית בכבישה קרה, עשיר בטעמים וניחוחות.

משק ג'אווי: השדות של המשק החקלאי הוותיק, שנוסד בשנות ה-70 של המאה הקודמת, מתפרשים על פני כ-150 דונמים באזור צפון הנגב, ליד נתיבות ושדרות. בני הדור השני והשלישי של משפחת ג'אווי מגדלים בהם את כל עשבי התיבול, סוגים שונים של חסות, ברוקולי, מנגולד ועוד.

מכוורת מרדכי גולן: בשנת 1982 הקים מרדכי גולן את מכוורת מרדכי גולן. מה שהתחיל עם עשר כוורות שהונחו מאחורי הבית, גדל והפך לעסק משפחתי עם כ-1,200 כוורות המפוזרות ברחבי הנגב הצפוני והמערבי, כאשר חלקן משמשות להאבקה לגידולים חקלאיים שונים ומגוונים. את מבחר סוגי הדבש - הדרים, אקליפטוס ,אבוקדו, חמניות, פרחי בר וכותנה - תוכלו לפגוש בשוק; המלאי מוגבל בהתאם לעונת הרדייה.

מרדכי גולן מספר " אנחנו וחברינו הדבוראים מאזור עוטף עזה והדרום, שאלפי הכוורות שלהם ממוקמות בשטחי החקלאות בעוטף עזה, אשר הוכרזו כשטח צברי סגור, אינם יכולים להגיע לטפל בכוורות מתחילת המלחמה וחוששים לבריאותן וגורלן של הדבורים, מאחר ואינם יכולים לבדוק את מצב בריאות הכוורות או להעבירן למקום מבטחים".

מהצפון:
זוטא: בית מלאכה גלילי למוצרי מזווה ארטיזנליים, המייצר בין השאר חמאות על בסיס שמן זית ישראלי, ממרחים, מטבלים, ועוד. חומרי הגלם המהווים את הבסיס למוצרים של "זוטא", הממוקם בראש הנקרה, מתבססים על פירות וירקות שמגיעים ממגדלים מהצפון, תוך הקפדה על צמצום בזבוז מזון ועל ניצול מרבי של חומר הגלם.

עידן הפרי: מפעל משפחתי לממתקים מהטבע. בבית המלאכה הקטן שלה במושב בצת, עידן אישח ארז מייבשת פירות במייבשי מזון בטמפרטורה נמוכה, תוך שמירה על הערכים התזונתיים של הפירות, ללא חומרים משמרים וללא תוספת סוכר. המוצרים שלה מתבססים על תוצרת חקלאית ישראלית ממושב בצת. בשוק היא תמכור פירות מיובשים טבעיים ולדר.

לגעת בשדה: מיזם של החקלאים דור פינטל ועמית אבישר, תושבי הגליל, במסגרתו הם מגדלים תוצרת אורגנית והידרופונית בתפן ובאבירים, ובנוסף מלקטים תוצרת עונתית מובחרת ממשקים קטנים מהצפון ומשווקים אותה ישירות לבתי הלקוחות. לשוק הם יגיעו עם מבחר גדול של פירות וירקות שלוקטו מחקלאים בצפון, בעיקר כאלה שפונו מהשדות והמשקים בעקבות המלחמה: אבוקדו אטינגר ללא ריסוס, תפוח פינק ליידי, גויאבה אדומה, ועוד

השוק יתקיים ביום שישי, 3.11.23, 09:00-14:00, בחנות המפעל של דליקטסן - דרך בן צבי 84, תל אביב
כל ההכנסות הולכות ישירות לחקלאים וליצרנים, ללא פערי תיווך