N12
פרסומת

Opa זכתה בפרס יוקרתי בדירוג הנחשב בעולם המסעדנות

המסעדה התל אביבית זכתה בתואר "אחת לשים לב אליה" בדירוג של סן פלגרינו למזרח התיכון וצפון אפריקה • המשמעות: המסעדה עשויה להיכנס לדירוג בשנים הקרובות • השפית שיראל ברגר אמרה ל-N12: "הרגשתי שעד עכשיו לא קיבלנו את ההכרה, אבל עכשיו סוף סוף זה קורה" • הראיון המלא - הערב בתוכנית חיסכון

לירן שבתאי
פורסם:
שיראל ברגר, שפית Opa
מסעדת opa: "אחת לשים לב אליהם" | צילום: ליאור ספרנדאו
הקישור הועתק

דירוג ה-50 best של סן פלגרינו הכריז היום (חמישי) על מסעדת OPA בתל אביב כזוכה בפרס "אחת לשים לב אליה", בדירוג המסעדות הטובות במזרח התיכון ובצפון אפריקה. "מסעדת הירקות עטורת השבחים של שיראל ברגר, Opa בתל אביב, מציעה תוכנית לעתיד בר-קיימא בתחום המזון", נכתב. הריאיון המלא עם שיראל ברגר, הערב ב"תוכנית חיסכון".

מסעדת Opa הישראלית היא חגיגה של ירקות, המתמקדת בטכניקות בישול עתיקות ומודרניות כאחד. שף שיראל ברגר תקבל את פרס One To Watch במהדורה השנייה של טקס שיתקיים באבו דאבי ב-30 בינואר. התואר מכיר במסעדה ככוכב עולה באזור, וב-50 Best מאמינים שיש לה פוטנציאל לפרוץ לרשימה בשנים הבאות.

מטבח של מסעדת OPA
המטבח של מסעדת Opa | צילום: יואב גרין, mako

"אני שמחה לקבל את ההכרה על מה שאנחנו עושים פה ב-Opa, לא רק בארץ אלא בעולם ובמזרח התיכון, ועכשיו לקבל את הפרס והזרקור מהמדריך היוקרתי של סן פלגרינו, מאוד מרגש ומספק", אמרה ברגר ל-N12. "הרבה מהתהליכים שאנחנו רואים במסעדות בארץ התחילו פה. הרגשתי שעד עכשיו לא קיבלנו את ההכרה על זה, אבל עכשיו סוף סוף זה קורה. לעשות פיין דיינינג מירקות ופירות זה מאתגר, ואני שמחה שאנחנו נושאות הדגל כאן".

Opa שמה דגש ברור על קיימות על ידי שימוש בכל חלק של חומרי הגלם כדי להפחית בזבוז מזון. הצוות ב-Opa מגדל חלק גדול מהתוצרת שלו בגינת הגג העירונית שמעל המסעדה. המיקום המובחר בשוק מאפשר לברגר להשיג את שאר חומרי הגלם בתפריט שלה מחקלאים מקומיים שנבחרו בקפידה ושמעריכים חקלאות אורגנית.

פרסומת

דירוג ה-Middle East & North Africa’s 50 Best Restaurants מתפרסם על ידי חברת ויליאם ריד ומוכר יותר כרשימת המסעדות הטובות של סן פלגרינו, נותנת החסות של הפרס. החברה מפרסמת גם את דירוג 50 המסעדות הטובות בעולם ואת הרשימות המקבילות באסיה ובאמריקה הלטינית.

וויליאם דרו, מנהל התוכן של Best 50 מסר: "שיראל ברגר יצרה ב-Opa חלל יחיד במינו בעיר תל אביב ההומה. מהרגע שנכנסים דרך דלתות המסעדה, Opa מזמינה את האורחים לשקוע בעולם של ירקות ולצאת למסע קולינרי חושני וענוג. השף ברגר עוזרת לחנך את העולם על החשיבות של צריכה בת קיימא".