מאסף גרניט ועד אייל שני: אלה הזוכים בפרסי המטבח הישראלי
שורה ארוכה של שפים, מסעדנים, יזמים ואנשי עסקים בתחום האוכל התכנסו לאירוע הענקת אותות הצטיינות • ועדת הפרס בחרה באסף גרניט ואורי נבון מ"מחניודה" הירושלמית לשפים המצטיינים של השנה: "פאוור קאפל שמנהלים אימפריה" • אייל שני, שכונה "נביא המטבח הישראלי החדש", קיבל פרס הוקרה מיוחד כשגריר קולינרי בעשרות ערים בעולם


בכירי הקולינריה הישראלית התכנסו שלשום (ראשון) לטקס הענקת פרסי הצטיינות של המטבח הישראלי, בשיתוף אמריקן אקספרס. את תואר השף המצטיין גרפו שניים – אסף גרניט ואורי נבון, והמסעדה המצטיינת שנבחרה היא מסעדת OCD התל אביבית של השף רז רהב.
תהליך הבחירה כלל דירוג של 100 בכירי קהילת אנשי האוכל המובילים בישראל, שלאחריהם הצביעו חברי ועדת הפרס, המונים 12 אנשי קולינריה, על היבחרם מחמשת המועמדים הסופיים. בין אנשי הוועדה ניתן היה למצוא את השף ישראל אהרוני והעיתונאיות הילה אלפרט וריטה גולדשטיין.

מי שנבחרה כמסעדה המצטיינת היא OCD, של השף רז רהב. ועדת הפרס נימקה את ההחלטה: "בלטה בזירה הקולינרית כבר מיומה הראשון, רהב החל עד מהרה לפרוע את השטרות ולהוכיח שהוא רחוק מלהיות גימיק אינסטגרם חולף. המסעדה מציגה מטבח ישראלי מודרני עם תפריט שמתחלף מידי עונה".
אסף גרניט ואורי נבון, שמנהלים יחד את מסעדת "מחניודה" הירושלמית, זכו בצוותא בתואר השף המצטיין של המטבח הישראלי. "הם הפאוור קאפל המוחלט של המטבח הישראלי, מנהלים יחד אימפריה שכבר מזמן הפכה חובקת עולם", כתבו עליהם חברי ועדת הפרס.

עוד בין התארים שחולקו, היה זה פרס הוקרה מיוחד שהוענק לשף אייל שני ולשותפו שחר סגל – "על פועלם כשגרירי ומנסחי המטבח הישראלי בעשרות ערים בעולם". חברי ועדת הפרס הסבירו את הבחירה: "השילוב בין המוח הקולינרי של שני, מנביאי המטבח הישראלי החדש, לבין המוח היצירתי-עסקי של סגל, הצליח לחולל מעין תמצית פלא של המטבח הישראלי – שניתנת להעברה כמעט לכל מקום בעולם".