היום שאחרי החל"ת: על רקע אי הוודאות הפוליטית, עדיין נראה שאין פתרון לבעיה הכי גדולה של המשק הישראלי היום - האבטלה, והנתונים שלפיהם הצעירים לא חוזרים לעבוד מעידים על כך. הערב (ראשון) פרסמנו לראשונה ב"תוכנית חיסכון" את התוכנית שמגבשים בביטוח הלאומי, כדי לשנות את שיטת החישוב ולהביא לשינוי ממשי בנושא.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

רשת הביטחון שמעניקה דמי האבטלה צפויה לפוג בעוד כחודשיים ועל כן, בביטוח הלאומי לא מבזבזים זמן כשהשעון מתקתק. על פי החלופה שמתגבשת, מציעים לאפשר הארכה בקצבה לבני 45 ומעלה לתקופה של ארבעה חודשים וכן לבני 45 ומטה לתקופה של חודשיים, כשמדובר בעובדים בענפים מסוימים שייקבעו מראש.



לכולם ברור שהמצב הנוכחי לא יכול להימשך, שכן מודל האבטלה הנוכחי לא מעודד חזרה לעבודה, מפלה קבוצות גיל מסוימות והקצבאות נמוכות ביחס להכנסה. בעקבות כך, בביטוח הלאומי מציעים רפורמה מוחלטת בדמי האבטלה.

איך זה יעבוד?

על פי הרפורמה, תהיה חלוקה פשוטה: אלו שמתחת לגיל 45 - ייהנו מ-138 ימי אבטלה ואלו שמעל גיל 45, יהיו זכאים ל-175 ימים. כמה כסף תקבלו? תחילה, 100% מהשכר המקורי, אך מדי חודש זה יירד -עד שבחודש השישי דמי האבטלה יגיעו ל-60% מהשכר המקומי. יש לציין כי זה מוגבל במקסימום ל-10 אלף שקלים כש-10,651 אלף שקלים הוא השכר הממוצע במשק. לצד זאת, צריך לזכור כי כדי להוציא את התוכנית לפועל יש צורך באישור מצד הממשלה והכנסת, שנמצאות בימים אלו במבוך פוליטי.

למרות פתיחת המשק, שירות התעסוקה פרסם היום כי כמחצית מהצעירים נותרו מחוסרי עבודה. על פי הנתונים, שיעור הצעירים המובטלים לא השתנה בהשוואה לפברואר - מדובר ב-47.4% במרץ ובאותו האחוז בדיוק בפברואר.