N12
פרסומת

שלם עכשיו, תאכל אח"כ: קרב ההישרדות של המסעדות

משבר הקורונה אילץ את השפים ובעלי המסעדות לגלות יצירתיות - לא במטבח או בצילחות - אלא דווקא בצד הכלכלי. כבר חודשים שהמסעדות סגורות, הרווחים היחידים מגיעים מהמשלוחים והמסעדנים מחפשים דרך למלא את הקופה. הפתרון של רבים מהעסקים: מכירת ארוחות וסדנאות ללקוחות - שיוכלו לנצל אותן רק כשהמסעדות ייפתחו

לירן שבתאי
פורסם:
הקישור הועתק

גם היום, עדיין אין תאריך סופי לחזרת המסעדות לשגרה. הדרך לשרוד, כך נראה, היא לפנות אל הלקוחות - הרבה לפני שהם יוכלו להגיע בעצמם אל המסעדות ולאכול. יותר מ-80 מסעדות בארץ כבר פתחו בגיוס המונים, והשיגו כ-3 וחצי מיליון שקלים מיותר מ-16 אלף תומכים. איך זה עובד? הלקוחות משקיעים עכשיו, את הארוחה הם יקבלו כשהמסעדה תחזור לפעול.

השף שאול בן אדרת ממסעדת התרנגול הכחול בתל אביב, יחד עם אשתו, פנו לגיוס ההמונים - והם מציעים סדנאות בישול איטלקי ועוד שלל פעילויות. עד כה, גייסו יותר מ-250 אלף שקלים. אורית, אשתו של בן אדרת, הופתעה: "הייתי מאוד סקפטית, אמרתי לו שאנשים בחוסר ודאות ואף אחד לא יודע מה יהיה".

השף יובל בן נריה ממסעדת טאיזו עבד ב-6 השנים האחרונות על המיזם השאפתני בחייו: מסעדת A.  אבל העבודות נעצרו באמצע, והפתיחה החגיגית נדחתה. "השקעה ענקית, מעל 10 מיליון שקל", מספר יובל, שנאלץ לשלוח יותר מ-100 עובדים לחל"ת. לדבריו, גיוס ההמונים ישמש לתשלום משכורות עבור אותם עובדים, שמלווים אותו כבר שנים ארוכות.