האלוף בריק קורא לפירוק הוועדה שהורה הרמטכ"ל להקים: נציב קבילות החיילים, האלוף במילואים יצחק בריק, מותח היום (ראשון) ביקורת חריפה על הרכב ועדת ההיגוי שהורה הרמטכ"ל גדי איזנקוט להקים לצורך בדיקת הממצאים החמורים שהעלה בבדיקתו את מוכנות הצבא. לדבריו, מעורבות חברי ההרכב מעלה חשש לניגוד עניינים בשל העובדה כי הם מייצגים חברות אזרחיות העובדות מול מערכת הביטחון. זאת, לאחר שכבר בחודש יולי האחרון התריע בריק בדיון בוועדת החוץ והביטחון כי צה"ל אינו ערוך ומוכן למלחמה בשלל היבטים ואף רמז כי קציני צה"ל משקרים לחברי הכנסת.

לקריאת המכתב המלא של נציב קבילות החיילים - לחצו כאן

עוד הוסיף נציב קבילות החיילים כי חברותם של האלוף במילואים אבי מזרחי והאלוף במילואים דורון אלמוג בוועדת ההיגוי מעלה את האפשרות לפעילות מתוך אינטרסים אישיים, מאחר שהשניים מייצגים גם חברות אזרחיות העובדות עם הצבא ומערכת הביטחון.

"הסכמה של איש מן הנזכרים לעיל, עם מסקנות הדוח שהוצאתי והאמור בו - תהווה פגיעה קשה בהם, במעמדם ובקשריהם עם צה"ל ועם משרד הביטחון, ותפורש כהליכה כנגד הצבא" הבהיר בריק. "מסקנותיה של ועדה שכזו אינן מתקבלות על הדעת, והסכמתם לעמוד בראשה אינה אתית ואינה מוסרית - והיא פוגעת פגיעה קשה באתיקה הציבורית".

האלוף דורון אלמוג, שמונה כחבר בוועדה (צילום: הדס פרוש, פלאש 90, חדשות)
האלוף דורון אלמוג, שמונה כחבר בוועדה | צילום: הדס פרוש, פלאש 90, חדשות


במכתבו האחרון לחברי ועדת החוץ והביטחון הבהיר בריק כי אין לו דבר וחצי דבר אישי כנגד האלופים הנזכרים או נגד מבקר צה"ל תת אלוף אילן הררי, שמונה גם הוא כחבר בוועדה. עם זאת הריק לא רואה טעם בגישה איתם מאחר שלדבריו "הביעו התנגדות נחרצת לדוח תוך קביעה חסרת בסיס וללא בדיקה מעמיקה".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"לשלושתם זכויות רבות בתרומתם רבת השנים לביטחון ישראל, אך בהתייחס להתבטאויותיהם החוזרות ונשנות בתקשורת ומול וועדת החוץ והביטחון, המביעות בצורה נחרצת התנגדות לדבריי ולכתוב בדוח תוך קביעה חסרת בסיס וללא בדיקה מעמיקה - כי בריק טועה בדבריו, וכי הצבא מוכן למלחמה - אני מוצא כי קיים חשש כבד לניגוד עניינים, ומטעמים אלה גם הבהרתי לשניים כי אין כל טעם לפגישה בינינו".

הרמטכ"ל בהערכת מצב (צילום: דובר צה"ל, חדשות)
הרמטכ"ל בהערכת מצב | צילום: דובר צה"ל, חדשות


עיקר ביקורתו של בריק נסובה על המהלך של הקמת הוועדה, כאשר לדבריו, דווקא הפרקליט הצבאי הראשי שאמור לאשר את המינוי, צריך היה להיות ערני להיבט ניגוד העניינים והשלכותיו במינויים של האלופים אלמוג ומזרחי.

האלוף במילואים אבי מזרחי (ארכיון) (צילום: יוסי זמיר, חדשות)
האלוף במילואים אבי מזרחי (ארכיון) | צילום: יוסי זמיר, חדשות


"לא יעלה על הדעת שהנזכרים לעיל, כנציגי חברות אזרחיות בעלות קשרים ענפים עם צה"ל ומשרד הביטחון - יהיו חברים בוועדת היגוי אשר עליה לתת את הדעת לגבי הדוח שיצא, בין היתר, בביקורת קשה מאוד על התרבות הארגונית בצה"ל, ובפרט זו המאפיינת את הפיקוד הבכיר".

בעיה במוכנוטת הציוד (ארכיון) (צילום: קובי ריכטר/TPS, חדשות)
בעיה במוכנוטת הציוד (ארכיון) | צילום: קובי ריכטר/TPS, חדשות


בסיום דבריו הבהיר שוב כי אין מנוס מלהקים ועדת חקירה חיצונית שתבחן לעומק את הנושאים שעלו בדוח: "לשם כך ידרשו מספר חודשים, בעבודתם של אנשי מקצוע וצבא בכירים, נקיים מניגוד אינטרסים ושאינם כפופים לאיש, וודאי שלא לראש המטה הכללי. כולי תקווה כי הרמטכ"ל הנבחר, אלוף אביב כוכבי, יירתם למאמץ ויוביל לבחינה של וועדת חקירה חיצונית, שתסייע לצה"ל ותחזירו למוכנות להתמודד עם אתגרי העתיד".

בחודש יולי האחרון התריע בריק בדיון בוועדת החוץ והביטחון כי צה"ל אינו ערוך ומוכן למלחמה בשלל היבטים, וקצינים בכירים כמו גם הרמטכ"ל בעצמו שללו את דבריו. במכתב לוועדת חוץ וביטחון הזהיר שהטנקים והנגמ"שים לא מתוחזקים ורמז שהקצונה הבכירה משקרת לח"כים. "לא תלמדו את המצב האמיתי ממפקדי האוגדות", טען נציב קבילות החיילים.