N12
פרסומת

ליברמן: המדיניות בסוריה לא תשתנה

ברקע הדוח הרוסי הצפוי להתפרסם היום על נפילת המטוס הבהיר שר הביטחון בראיון לכאן רשת ב' כי צה"ל ימשיך לפעול בסוריה: "שום דבר לא ישתנה, נמשיך לפעול". לדבריו מנגנון התיאום מול הרוסים פועל היטב: "הסיפור תחת בקרה, יש הגזמה ברטוריקה"

חדשות 2
חדשות
פורסם:
ליברמן. עולה למתקפה
צילום: Yonatan Sindel/Flash90, חדשות
הקישור הועתק
ליברמן. עולה למתקפה
"נמשיך לפעול",, | צילום: Yonatan Sindel/Flash90, חדשות

שר הביטחון אביגדור ליברמן התייחס הבוקר (ראשון) למדיניות הישראלית בסוריה על רקע הדוח הרוסי הצפוי להתפרסם היום בנוגע להפלת המטוס בשבוע שעבר ולאור החשש מסגירת המרחב האווירי על ידי הרוסים. "אנחנו פועלים בשיקול דעת ובאחריות, שום דבר לא השתנה ולא ישתנה. זאת המדיניות שלנו", אמר בראיון לכאן רשת ב'.

"אנחנו לא מתכוונים לנהל ויכוח קולני בתקשורת עם רוסיה", הוסיף שר הביטחון. "פעלנו כמו שפעלנו תמיד. בהתאם לאותו מנגנון תיאום וכך נפעל הלאה. כל האחריות על התקרית הקשה היא על סוריה, על צבא אסד. זה לא תחקיר אלא עובדות".

המטוס הרוסי שהופל בסוריה
דגם המטוס הרוסי שהופל | צילום: סקי ניוז, חדשות

לדבריו של ליברמן "הסיפור נמצא תחת בקרה ושליטה, מנהלים דיאלוג כל הזמן". בנוסף טען כי "אנחנו בהחלט חושבים שיש פה הגזמה, גם בתקשורת וגם ברטוריקה, שהיא לא משקפת את רמת הדיונים שלנו והמגעים שיש בימים האחרונים".

פרסומת

ליברמן הוסיף כי "הבהרנו שלא נאפשר להפוך את אדמת סוריה לבסיס קדמי איראני כנגד מדינת ישראל. אנחנו נמשיך לפעול, כדי למנוע את זה יש לנו את כל הדרכים וכל האפשרויות, זה לא עידן חופש פעולה אלא של אין ברירה. אנחנו מזהים איום של אינטרסים קיומיים על מדינת ישראל".

משלחת צה"ל שיצאה לרוסיה לאחר התקרית
משלחת צה"ל ברוסיה | צילום: דובר צה"ל, חדשות

היום צפוי משרד ההגנה הרוסי לפרסם את ממצאי התחקיר, לדבריהם הוא יתבסס על ניתוח נתוני מערכות הזיהוי שניתרו את הפעולות במרחב האווירי בסוריה ביום שבו בוצעה התקיפה הישראלית באזור לטקיה. בהודעה מטעם הרוסים נמסר כי הנתונים צפויים לשפוך אור על פעולות חיל האוויר הישראלי באזור ההתרסקות.