N12
פרסומת

צה"ל תקף פעילי ג'יהאד במחסן נשק‎

צה"ל ממשיך בתקיפות התגובה נוכח ההסלמה בדרום, וכלי טיס ירה לעבר מחסן אמל"ח שבו שהוו כמה פעילי טרור של הג'יהאד האסלאמי. במקביל, רקטה ששוגרה לעבר העוטף התפוצצה סמוך לגן ילדים, לא היו נפגעים

תמיר סטיינמן
פורסם: | עודכן:
תקיפה ברצועה, היום
צילום: חדשות
הקישור הועתק
תקיפה ברצועה, היום
תקיפה ברצועה, היום | צילום: חדשות

כלי טיס של צה"ל תקף היום (ראשון) סביב השעה 12:00 כמה פעילי טרור של הג'יהאד האסלאמי ששהו במחסן אמל"ח בדרום הרצועה, לאחר שתקף חוליה של כמה מחבלים קודם לכן. התקיפה מגיעה לאחר ששקט יחסי של כמה שעות הופר עם אזעקות צבע אדום שהופעלו בעוטף עזה.

במקביל, נפילה אותרה בקרבת מבנה גני הילדים באחד מיישובי שער הנגב. מאחר שמוסדות הגיל הרך לא פעלו היום והמבנה היה ריק לא היו נפגעים בגוף ולא היה נזק.

בצל הדיווחים על ניסיונות להביא להפסקת אש בתיווך מצרי, בזרוע הצבאית של חמאס מפרסמים הודעה פומבית שמזהירה מהמשך ההסלמה: "אנחנו עוד לא התחלנו". הג'יהאד האיסלאמי: "נמשיך להגיב בכוח עד שהתקיפות ייפסקו".

שרפת קוצים (ארכיון)
צילום: דוברות כבאות והצלה, חדשות
עזה הבוקר
צילום: חדשות
תקיפות צהל ברפיח וחאן יונס
צילום: חדשות

בג'יהאד האיסלאמי הדגישו הלילה את "הצורך להגיב על פשעי הכיבוש הישראלי ולהגן על עם ברצועת עזה לנוכח המשך המתקפות", כך לפי הודעה שפרסמו. בארגון, שנחשב לצד הניצי שמוביל את ההתדרדרות הביטחונית הנוכחית, אמרו בהודעה לעיתונות כי ישראל מבצעת "פשע מלחמה ברור" על ידי הפצצת בניינים אזרחיים ומתקנים, משרדי תקשורת ומדיה והרס מבני מגורים ברצועת עזה.

פרסומת

בתנועה האשימו גופים בינלאומיים ש"אינם מזיזים אצבע בתביעה והעמדה לדין של פושעי מלחמה". "ההתנגדות תעמוד בתוקפנות הישראלית על רצועת עזה בכוח ובנחישות עד שהתקיפות ייפסקו", נמסר. בחמאס, מנגד, פרסמו הודעה חריגה שייתכן ומצביעה על הבאות. בזרוע הצבאית של חמאס, גדודי עז אדין אל-קסאם, שחררו מסר של אזהרה לישראל בנוגע להסלמה הנוכחית: "אנחנו עוד לא התחלנו".