כיפת ברזל. 6 יירוטים (ארכיון) (צילום: מנדי הכמן ,פלאש 90, חדשות)
ארכיון | צילום: מנדי הכמן ,פלאש 90, חדשות

"להגיב בתקיפות ולא רק להפציץ חולות ריקים": למרות שארגון סלפי המזוהה עם דאע"ש לקח אחריות לירי הרקטות מרצועת עזה, פוליטיקאים מימין ומשמאל סימנו את חמאס כמטרה לתגובה צבאית נחושה. בשעות הלילה (חמישי) תקף צה"ל שלוש מטרות טרור של חמאס ברצועה, אך במערכת הפוליטית קוראים לתגובה בהיקף רחב בהרבה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

יו"ר האופוזיציה יצחק הרצוג אמר אמש כי "את מקורות הירי והאויבים של ישראל יש לתקוף בכל החומרה והכח. אני רואה בחמאס אחראי באופן מלא לכל אירוע ברצועה". הרצוג ביקש לחזק את תושבי הדרום והדגיש כי "בנושא השמירה על ביטחון אזרחינו אין אף מנהיג ישראלי שיירתע מהפעלת כל הכח הנדרש".

שר החוץ לשעבר אביגדור ליברמן הפנה אצבע מאשימה לעבר הממשלה הנוכחית: "ירי הרקטות לעבר הדרום הערב מוכיח כי אוזלת יד גוררת פשיטת רגל". ליברמן הוסיף, בהודעה שפרסם בעמוד הפייסבוק שלו, כי "המדיניות שמוביל ראש הממשלה, של הבלגה והכלה וחוסר רצון מובהק למוטט את שלטון הטרור של החמאס, מובילה לכך שתושבי הדרום תחילה ואחר-כך כל תושבי ישראל, ישובו להיות בני ערובה של המחבלים בעזה". יו"ר ישראל ביתנו טען כי לאחר הירי "ישראל צריכה להגיב בתקיפות ולא רק תגובה מילולית או הפצצת חולות ריקים".

תקיפה בעזה, ארכיון (צילום: רויטרס)
תקיפה בעזה, ארכיון | צילום: רויטרס

"להגיב כדי שלא ניגרר לצוק איתן 2"

ח"כ ניסן סלומינסקי מהבית היהודי דחה את הטענות לפיהן חמאס אינו עומד מאחורי הירי: "חמאס נושא באחריות ירי הטילים לישראל, שום תירוץ אחר לא יתקבל. אני מצפה מממשלת ישראל להגיב לירי בעוצמה על מנת שלא נצטרך להיגרר למבצע 'צוק איתן 2' בקיץ הקרוב".

ח"כ איל בן ראובן מהמחנה הציוני טען כי הירי "מצביע על מגמת טפטוף אש שאל לנו לקבל אותה בשום אופן. האחריות היא על חמאס באופן מוחלט. עם זאת, עדיין לא הגיעה העת להליכה לעימות, למלחמה. עלינו להגיב בחומרה, אך להעביר מסר שענייננו הרגעה, ועדין ישנה דרך להימנע ולהרחיק את המלחמה, שאיננה אינטרס ישראלי". האלוף במיל' בן ראובן אף קרא לנתניהו לבחון אפשרויות מדיניות לפתרון הסכסוך וטען כי יש לפעול לשיקום עזה "לצד אש הרתעתית להרחקת המלחמה ככל שניתן".

ח"כ עמר בר-לב, גם הוא מהמחנה הציוני, אמר כי "כששקט, ראש הממשלה מתפתה להאמין שכך זה יימשך ומתעלם מהמציאות בדרום ב-15 השנים האחרונות. הסיכוי לשינוי לטובה טמון רק ביוזמה ישראלית שתניע מהלך אזורי ובינלאומי שעיקרו פירוז תמורת פיתוח. אוזלת היד של נתניהו ויעלון רק מקרבת אותנו לסבב הלחימה הבא".