מטען שחובר לבלון התפוצץ בשטח פתוח (צילום: דוברת מועצה אזורית שער הנגב, חדשות)
נפל של בלון תבערה בשער הנגב | צילום: דוברת מועצה אזורית שער הנגב, חדשות

התחדשות הפרחת בלוני התבערה: קול נפץ נשמע אחר הצהריים (חמישי) באחד מיישובי שער הנגב לאחר שצינור נפץ התנתק מזר בלונים שנשא אותו מכיוון רצועת עזה. המטען נפל בשטח פתוח והתלקח. במקום פועל חבלן של המשטרה לנטרול המטען, לא דווח על נזק.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

מקרה זה בא על רקע עלייה במספר בלוני התבערה שמופרחים מרצועת עזה לאחר תקופה יחסית ארוכה של רגיעה. ביום שלישי השבוע בתוך פחות משעה, כלי טיס של צה"ל תקפו שתי חוליות שהפריחו בלוני תבערה בצפון ובדרום רצועת עזה לעבר שטח ישראל

תקיפות חיל האוויר מגיעות בתגובה להפרחת בלוני התבערה, שחלקם נפל במועצה האזורית אשכול, ובמקביל לעימותים על גדר המערכת שהתחדשו בתחילת השבוע. כלי תקשורת פלסטינים דיווחו כי כוחות צה"ל ירו רימוני עשן לעבר אלפי המפגינים בבית לאהיא. עוד דווח כי החיילים פתחו באש לעבר סירות דייגים שהשתתפו בהפרות סדר.

בלון חשוד שנחת במועצה האזורית אשכול (צילום: חדשות)
בלון חשוד שנחת במועצה האזורית אשכול | צילום: חדשות

בתוך כך, סרטון שפורסם הבוקר בעזה חשף את הפיתוח החדש שישדרג את בלוני הנפץ בניסיון להגדיל את הנזק מהבערת השדות בעוטף עזה - מטען מתלקח המחובר לפתיל השהייה. הזמן שלוקח לפתיל להפעיל את המטען המתלקח הוא כ-40 שניות, שזה הזמן הממוצע של מעוף הבלונים מעזה לשטח ישראל. ברגע שהמטען מתלקח באוויר, הוא שורף את החוט שמחובר לבלונים ונופל לקרקע. המטען ממשיך לבעור במשך שניות ארוכות ומצית את השטח שבו הוא נפל - וכך גורם לנזק רב יותר.

משרד הביטחון והתעשיות הביטחוניות ממשיך לפתח אמצעים שיסייעו בגילוי וזיהוי מוקדם, וגם ביכולת ליירט את הבלונים. בימים אלה ממש נערכים ניסויים בנטרול בלונים שנשלחים בעזה גם באמצעות רחפנים וגם באמצעות ירי מהקרקע.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו