ארגוני הטרור בעזה מתכוננים לקיץ חם: סרטון שהגיע מעזה חושף את הפיתוח החדש שישדרג את בלוני הנפץ בניסיון להגדיל את הנזק מהבערת השדות בעוטף עזה - מטען מתלקח המחובר לפתיל השהייה.

 כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

הזמן שלוקח לפתיל להפעיל את המטען המתלקח הוא כ-40 שניות, שזה הזמן הממוצע של מעוף הבלונים מעזה לשטח ישראל. ברגע שהמטען מתלקח באוויר, הוא שורף את החוט שמחובר לבלונים ונופל לקרקע. המטען ממשיך לבעור במשך שניות ארוכות ומצית את השטח שבו הוא נפל - וכך גורם לנזק רב יותר.

הסרטון מהווה עדות להמשך ההיערכות ופיתוח יכולות מתקדמות יותר, לשיטתם של ארגוני הטרור ברצועה, כדי למקסם את הפגיעה ולהבטיח הצלחה והישגים בשריפת השדות.

הנזק בשדות בעוטף עזה, ארכיון (צילום: גלעד חסן, חדשות)
הנזק בשדות בעוטף עזה, ארכיון | צילום: גלעד חסן, חדשות

בישראל, מנגד, נערכים לקראת חידוש פעולות טרור הבלונים במהלך עונת האביב, שבה השדות הירוקים הופכים לצהובים ומתלקחים בקלות רבה יותר.

במספר חלקות בעוטף עזה, הסמוכות לגדר הביטחון, החל קציר מוקדם כשהחיטה עוד ירוקה, כדי למנוע הצתה קלה יותר של השדה - כשהיא כבר צהובה ויבשה. בנושא קיים ויכוח בין החקלאים לממשלה, כשבעוטף טוענים שהפיצוי על הקציר המוקדם נמוך מדי.

בלון תבערה שאותר בעוטף עזה (ארכיון) (צילום: בטחון אשכול, חדשות)
בדרך לגל נוסף של בלוני תבערה? | צילום: בטחון אשכול, חדשות

במערכת הביטחון נערכים לתופעת טרור הבלונים במהלך עונת האביב בשלושה פרמטרים: המשך פיתוח אמצעי נגד ויירוט בשיתוף התעשיות הביטחוניות, שיפור מערך התגובה הראשונית לשרפה וטיפול במנגנון משגרי הבלונים ברצועת עזה.

באשר לאמצעי הנגד, משרד הביטחון והתעשיות הביטחוניות ממשיך לפתח אמצעים שיסייעו בגילוי וזיהוי מוקדם, וגם ביכולת ליירט את הבלונים. בימים אלה ממש נערכים ניסויים בנטרול בלונים שנשלחים בעזה גם באמצעות רחפנים וגם באמצעות ירי מהקרקע.

שרפה בעוטף. ארכיון (צילום: אלי כהן דובר כבאות מחוז דרום, חדשות)
שיפור התיאום במערך הכבאות, ארכיון | צילום: אלי כהן דובר כבאות מחוז דרום, חדשות

היערכות נוספת קיימת בשיתוף הפעולה בין שירותי הכיבוי ליחידות הכיבוי של פיקוד העורף. צפוי להתבצע גיוס של אנשים שיישלחו לדרום, ייפרסו בשטח ויהיו אלה שייתנו את התגובה הראשונית לאירוע שליחת בלונים בשטח. כל זאת, כדי למנוע מהשרפה להתפשט ולצמצם את הנזק.

במקביל, בצה"ל מתכוונים לשנות את המדיניות כלפי מערך הבלונים ברצועת עזה. בשל קושי בפגיעה במי שמשגר את הבלונים, מכיוון שהרבה פעמים מדובר בילדים ונערים, בצה"ל ושב"כ מתכננים לטפל בכל המנגנון שעומד מאחורי משגרי הבלונים.

חיילי צה"ל בגדר המערכת של רצועת עזה (צילום: רויטרס_)
חיילים סמוך לגבול, ארכיון | צילום: רויטרס_

כלומר, בצה"ל מתכוונים לפגוע באנשים שמארגנים, קונים את הציוד, מתדרכים את המשגרים ואלה שמכינים את מנגנוני התבערה והנשק. יש תשתית שלמה שמתעסקת עם זה ובזה מתכוונים לטפל מתוך כוונה למנוע מהם את הציוד והיכולת לשגר בלוני נפץ לשטח ישראל.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו