מל"ט מתאבד מסוג "הארופ" (צילום: התעשייה האווירית)
מל"ט מתאבד מסוג "הארופ" | צילום: התעשייה האווירית

ישראל והודו בדרך לסגור שורת עסקאות נשק ענקיות? לאחר הפרסומים על ביקורו המתוכנן של ראש הממשלה בנימין נתניהו בהודו בחודש הקרוב, נחשפים כעת הממדים יוצאי הדופן של העסקאות הביטחוניות הנרקמות בין המדינות. נתניהו צפוי לקדם בפגישתו עם ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי את העסקאות, בסכום המוערך ביותר מ-3 וחצי מיליארד דולר.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

העסקאות כוללות מכירת 2 מטוסי ביון של אלתא, התעשייה האווירית, המשמשים להתראה מתקדמת ובקרה אווירית בסכום של 800 מיליון דולר; טילי נ"ט של רפאל מסוג "ספייק" בחצי מיליארד דולר; תותחים של חברת אלביט ב-1.7 מיליארד ומכ"מים לשימוש חיל האוויר ההודי ב-640 מיליון דולר.

טיל ספייק של רפא״ל (צילום: חדשות)
טיל ספייק של רפא״ל | צילום: חדשות

עוד נמצאת על הפרק רכישת מל"טים מדגם "הרון" של התעשייה האווירית ומל"ט מתאבד מדגם "הארופ". תג המחיר לעסקה זו טרם נקבע כי עדיין לא סוכם על מספר המל"טים הסופי שהיא תכלול.

תותח של אלביט (צילום: חדשות)
תותח של אלביט | צילום: חדשות
מל"ט של חיל האוויר. ארכיון (צילום: חדשות)
מל”ט "הרון" של התעשייה האווירית | צילום: חדשות

העסקה של מכירת טילי ה"ספייק" של רפא"ל כבר סוכמה בעבר, אך נעצרה לפני שנה על ידי ההודים. ביקורו הקודם של נתניהו בהודו, בינואר 2018, התניע אותה מחדש ועכשיו מצפים ברפא"ל שהביקור הנוכחי, אם אכן ייצא לפועל, ינעל אותה סופית והיא תתממש.

נרנדרה מודי ובנימין נתניהו. ארכיון (צילום: אבי אוחיון, חדשות)
נרנדרה מודי ובנימין נתניהו. ארכיון | צילום: אבי אוחיון, חדשות

כרגע עדיין נערכים מגעים בין לשכת נתניהו ללשכת מודי כדי לסגור סופית את הביקור. בשבועות האחרונים ראש המל"ל מאיר בן שבת ביקר בהודו יחד עם גורמים נוספים מספר פעמים כדי לקדם את הפגישה בין המנהיגים ואת העסקאות הביטחוניות. מדובר בעסקאות קריטיות לתעשיות הביטחוניות בישראל גם בגלל ההיקף העצום שלהן וגם בגלל תרומתן לחיבור ולקשר ההדוק בין שתי המדינות.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו