אבטחה חלופית בעוטף עזה
אבטחה חלופית בעוטף עזה | צילום:

הוצאת כוחות האבטחה הצבאיים הפרוסים ביישובי עוטף עזה אמנם נדחתה בכמה ימים, בעקבות לחץ שהפעילו התושבים, אך הבוקר (ראשון) החלו חיילי צה"ל לעזוב את עמדותיהם. בצה"ל הבטיחו כי ההחלטה להסיר את אבטחת היישובים תיבחן מחדש.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

אחד החיילים שעזב היום את עמדת השמירה באחד היישובים השאיר לתושבים ציור של חייל וכתב: "אם זה היה תלוי בי הייתי נשאר. השארתי מחליף, הוא בחור רציני מאוד לא תרגישו בהבדל".

שער הכניסה לאחד היישובים, הבוקר (צילום: מאיר בן הרוש)
שער הכניסה לאחד היישובים, הבוקר | צילום: מאיר בן הרוש

ראש המועצה האזורית שער הנגב אלון שוסטר מתח ביקורת על הסרת האבטחה. "מדובר בהחלטה מצערת שפוגעת בתחושת הביטחון של תושבים החיים ליד הגבול", אמר. "האחריות המלאה והבלעדית לשלומם ולבטחונם של התושבים היא של צה"ל, משרד הביטחון וממשלת ישראל".

שוסטר דורש "לקדם בדחיפות את מעטפת ההגנה על הגבול שכולל את המכשול המאסיבי, פיתוח אמצעים נגד מנהרות התופת ואת אמצעי ההתראה נגד ירי קצר טווח ופצצות המרגמה".

על פי התכנית המקורית, היו אמורים מרבית כוחות האבטחה של צה"ל לצאת מגזרת עוטף עזה, בהתאם להערכת מצב ביטחונית, ולהישאר רק במספר יישובים הצמודים לגדר הביטחון עם עזה.

כך מפתים את הורי החיילים (צילום: מאיר בן הרוש)
מתארגנים לעזוב, היום | צילום: מאיר בן הרוש

עם סיום מבצע "צוק איתן" באוגוסט האחרון הבהירה מערכת הביטחון כי טבעת ההגנה סביב יישובי עוטף עזה צפויה להישאר במקומה עוד זמן רב והיא תכלול אבטחה משמעותית מאוד ביישובים בגזרה, זאת במטרה להחזיר את תחושת הביטחון והאמון של התושבים.

עזיבת כוחות צה"ל היום מגבירה את חוסר האמון והתסכול של תושבי עוטף עזה, ששבעו הבטחות מהממשלה וממערכת הביטחון אבל לא רואים שינוי אמיתי בשטח.