הליכוד ממשיך בירידה: לאחר שלפני כחודשיים וחצי עמד על 35 מנדטים ולפני כחודש על 32, לו הבחירות הוא נערכות היום, הליכוד היה זוכה ל-30 מנדטים – בדיוק אותו מספר מנדטים בו המפלגה מחזיקה היום, כך לפי סקר מנדטים של מכון "מדגם" בשיתוף אייפנל. מי שנהנות מעלייה לעומת הסקר הקודם הן מפלגות "יש עתיד" ו"הבית היהודי", שטיפסו כל אחת במנדט – מ-18 ל-19 ומשבעה לשמונה, בהתאמה. גם "ישראל ביתנו" נהנית מעלייה בת מנדט, ועומדת כעת על שבעה מנדטים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"המחנה הציוני" שומרת על 15 מנדטים, חרף הזעזועים האחרונים במפלגה, שבמסגרתם פרש יצחק הרצוג מהכנסת לטובת ניהול הסוכנות היהודית, ציפי לבני נבחרה להחליפו כיו"ר האופוזיציה והתגלה כי ח"כ איתן ברושי נגע בח"כ איילת נחמיאס-ורבין בצורה שאינה הולמת. מי שעוד שומרת על כוחה היא מפלגת "יהדות התורה", שגם בסקר הנוכחי עומדת על שבעה מנדטים.

ש"ס איבדה מנדט ועומדת כעת על חמישה מנדטים – בדומה למרצ ומפלגתה של אורלי לוי-אבקסיס, שנותרות סטטיות. גם הרשימה המשותפת שומרת על כוחה, ולו הבחירות היו נערכות היום הייתה זוכה ל-12 מושבים בכנסת – אחד פחות משיש לה כיום, אולם נתון זהה לזה שהופיע בסקרי המנדטים האחרונים. בחלוקה לפי גושים, גוש השמאל מתחזק במנדט לעומת הסקר הקודם, וכעת עומד על 39 מנדטים – זאת לעומת גוש הימין, שנותר עם 52 מנדטים.

תמיכה רחבה במאבק הגאה (צילום: חדשות)
גם בימין תומכים במחאת הלהט"ב | צילום: חדשות

בסקר נשאלו המרואיינים גם לגבי עמדתם כלפי מחאת הקהילה הגאה. 56% מהציבור השיבו כי הם תומכים במחאה, לעומת 33% בלבד שאינם תומכים בה. 51% ממי שהצביעו למפלגת "הליכוד" בבחירות האחרונות השיבו כי הם תומכים במחאה, וכן 58% ממי שהצביעו למפלגת "הבית היהודי". התמיכה הגדולה ביותר נרשמה בקרב מצביעי "יש עתיד" (89%), "המחנה הציוני" (87%) ו-"מרצ" (82%).

המפלגות היחידות שבהן רק מיעוט תומך במחאה הן המפלגות החרדיות והרשימה המשותפת. ההתנגדות הגדולה ביותר למחאה נרשמה בקרב מצביעי "יהדות התורה" (90%) ו-"ש"ס" (78%). בקרב מצביעי "הרשימה המשותפת" נרשם שיעור גבוה של אנשים שהגדירו עצמם ניטרליים או סירבו להשיב (32%), 23% מהם ענו שהם תומכים במחאה ו-45% שאינם תומכים.

תומכים פחות במדיניות בעזה (צילום: חדשות)
תומכים פחות במדיניות בעזה | צילום: חדשות

הנסקרים נשאלו גם לגבי עמדתם בנושא טיפול הממשלה במשבר ברצועת עזה. 21% בלבד השיבו כי הם מרוצים מהאופן בו מטפלת הממשלה המשבר, לעומת 70% שהשיבו כי אינם מרוצים מההתמודדות. 9% מהנשאלים השיבו כי אין להם דעה בנושא, או סירבו לענות לשאלה.

את הסקר ערכו מנו גבע ומינה צמח ממכון המחקר "מדגם" בשיתוף אייפנל. הסקר נערך היום בקרב 557 מרואיינים במדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל, עם טעות דגימה מירבית של 4.2%.