"חוק הגיוס לא יעבור כפי שהוא" (צילום: יהודה חיים, פלאש 90, חדשות)
"חוק הגיוס לא יעבור כפי שהוא" | צילום: יהודה חיים, פלאש 90, חדשות

סגן שר הבריאות היוצא יעקב ליצמן, טען הבוקר (חמישי) בראיון לדקל-סגל בכאן רשת ב' כי "חוק הגיוס לא יעבור לפי החוק הנוכחי, ושרה"מ יפתור את הבעיות של הקואליציה". יו"ר יהדות התורה, דיבר בריאיון גם על משבר העבודות בשבת: "אם הנושא הזה לא יהיה מסודר, אני לא אהיה בממשלה".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

ליצמן הודיע שמפלגתו תתנגד לחוק הגיוס במתכונתו הנוכחית, והדבר יהווה תנאי לכניסתם לממשלה. זאת למרות שהחוק עבר בקריאה ראשונה בעוד המפלגה חברה בקואליציה ושאביגדור ליברמן הציב את החוק הקיים כתנאי לכניסת ישראל ביתנו לממשלה הזו. "בשביל זה יש ראש ממשלה, והוא יפתור את הבעיות", אמר ליצמן כשנשאל על כך. "אני קיבלתי הוראות לאפשר קריאה ראשונה, ואמרתי גם אז - קריאה שלישית אני פורש".

"שראש הממשלה יפתור את הבעיות" (צילום: החדשות, פלש 90/ יונתן סינדל)
"שראש הממשלה יפתור את הבעיות" | צילום: החדשות, פלש 90/ יונתן סינדל

לגבי הדרישה לעצור את העבודות בשבת, אמר ליצמן: "השבת היא נושא חשוב, ואם הנושא הזה לא יהיה מסודר, אני לא אהיה בממשלה". ליצמן לא הבהיר מה כוונתו במסודר, ולא הציב כתנאי את מניעת העבודות.

על כך שהתבצעו עבודות בשבת על גשר יהודית בחודשים האחרונים, אמר סגן השר: "במערכת הבחירות לא יכולנו לעשות כלום, אתה מדבר לקירות. בהחלט לא נעבור על זה על סדר היום". ליצמן חזר על ההודעה לפיה יהדות התורה וש"ס יהיו מתואמות בדרישותיהן במהלך המשא ומתן.

"אני היחיד שהכניס לדרישות במו"מ סעיפי בריאות"

ליצמן אמר שמפלגתו ככל הנראה תתמוך בחוק הצרפתי, שיאפשר לראש הממשלה לשמור על חסינותו במקרה של הגשת כתב אישום. "אני לא ירדתי לסוף הצעת החוק. בדרך כלל יהדות התורה, מה שהקואליציה מציעה אנחנו הולכים אתה. לא הכול מוצא חן בעינינו אבל אנחנו תומכים".

ראש הממשלה בנימין נתניהו עם שר הבריאות יעקב ליצמן (צילום: Yonatan Sindel/Flash90, חדשות)
כנראה יתמכו בחוק הצרפתי | צילום: Yonatan Sindel/Flash90, חדשות

כשנשאל האם יש להם עוד דרישות במשא ומתן, מלבד הגיוס והשבת, אמר ליצמן שידרשו תקציבי בריאות: "אני היחיד שהכניס בתוך ההסכם הקואליציוני סעיפי בריאות, גם בקדנציה הקודמת, וקיימתי". עם זאת ליצמן טען שבקדנציה האחרונה הצליח לשפר את מצב המערכת: "לפני שנתיים 4,000-5,000 איש מתו מזיהומים בבתי חולים, הפחתנו את זה לחצי, הגדלנו את סל התרופות".