איך משפיע פירוק המחנה הציוני והפיצול בשמאל-מרכז על חלוקת המנדטים? סקר ראשון שנערך עבור החדשות אחרי שגבאי הדיח את לבני מול המצלמות מראה כי אין שינוי משמעותי במפת המנדטים. לפי הסקר, שפורסם אמש (רביעי) במהדורה המרכזית ונערך על ידי מנו גבע וד"ר מינה צמח ממכון מדגם בשיתוף איי פאנלס, אם הבחירות היו מתקיימות היום, מפלגת העבודה מקבלת 8 מנדטים (לעומת 9 עם המחנה הציוני בסקר הקודם). הליכוד שומרת על מקומה כמפלגה הגדולה ואף מגדילה את כוחה עם 31 מנדטים.  

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

אחרי פירוק המחנה הציוני, מפלגת התנועה בראשותה של ציפי לבני זוכה ל-5 מנדטים. מי שמושפע מהפיצול הוא בני גנץ - שמפלגתו מאבדת שני מנדטים לעומת הסקר הקודם וכעת עומדת על 12 מנדטים. הרשימה הערבית המשותפת מקבלת גם היא 12.

כמה מנדטים מקבל גבאי בלי לבני? (צילום: Miriam Alster/FLASH90, חדשות)
גבאי שגה עם מהלך ההדחה? | צילום: Miriam Alster/FLASH90, חדשות

בעורפה של מפלגת "חוסן לישראל" של גנץ נושבת מפלגת "יש עתיד" בראשות יאיר לפיד עם 10 מנדטים, ירידה של שני מנדטים גם כן, לעומת הסקר הקודם. מפלגת הימין החדש בראשות בנט ושקד שומרת על כוחה מהסקר הקודם וזוכה ל-6 מנדטים. בבית היהודי גם בסקר הזה מתקרבים בצורה מסוכנת לאחוז החסימה וזוכים ל-4 מנדטים בלבד.

מפלגה נוספת שמאבדת מכוחה בסקר הנוכחי היא מפלגת "כולנו" בראשות משה כחלון שזכתה ל-5 מנדטים בלבד, לעומת 6 בסקר הקודם. יהדות התורה זוכה ל-7 מנדטים, ש"ס, מרצ, ישראל ביתנו ומפלגת גשר של אורלי לוי-אבקסיס מקבלות ל-5 מנדטים כל אחת.

המפלגות שלא עוברות את אחוז החסימה (צילום: החדשות)
המפלגות שלא עוברות את אחוז החסימה | צילום: החדשות

מבחינת חלוקה לגושים, על פי הסקר הנוכחי גוש הימין זוכה ל-51 מנדטים (לעומת 48 בסקר הקודם), גוש המרכז-שמאל זוכה ל-40 מנדטים (לעומת 42 בסקר הקודם), המפלגות החרדיות והערביות זוכות ל-12 מנדטים, ומפלגת גשר שאינה משויכת לאח הגושים - עם 5 מנדטים.

המשתתפים נשאלו גם איך יצביעו במקרה שמפלגתו של גנץ תתאחד עם מפלגת "התנועה" בראשות ציפי לבני? בתסריט כזה צפויה רשימה כזו לגרוף 15 מנדטים, כשבמקביל, הליכוד שומרת על כוחה עם 31. הרשימה הערבית זוכה ל-12 מנדטים, יש עתיד ל-11, העבודה ל-8 מנדטים, ומפלגת גשר מטפסת ל-6 מנדטים.

הרוב מעדיפים את נתניהו על גנץ (צילום: חדשות)
הרוב מעדיפים את נתניהו על גנץ | צילום: חדשות

שאר המפלגות אינן מושפעות מחיבור אפשרי בין מפלגתו של גנץ למפלגת התנועה. מבחינת החלוקה לגושים, במקרה כזה גוש הימין זוכה ל-51 מנדטים, גוש המרכז שמאל זוכה ל-39 מנדטים, המפלגות הערביות והחרדיות זוכות ל-12 מנדטים ומפלגת גשר זוכה ל-6 מנדטים.

לשאלה מי היית רוצה לראות כראש הממשלה הבא - נתניהו או גנץ - ענו 35% מהנשאלים שהם מעדיפים את נתניהו לעומת 28% שהעדיפו את הרמטכ"ל לשעבר. 27% טענו שאף אחד מהם אינו מתאים ו-10% טענו שהם לא יודעים.

פער גדול, לפיד מול נתניהו (צילום: חדשות)
פער גדול, לפיד מול נתניהו | צילום: חדשות

אם האפשרויות הן נתניהו או לפיד, נתניהו זוכה ל-38% ולפיד זוכה ל-17% בלבד. 37% מהנשאלים ענו ששניהם אינם מתאימים ואילו 8% טענו שהם לא יודעים.

למפלגה "ארץ חדשה" של אלדד יניב הצביעו בסקר אחוז אחד מהמצביעים והיא לא עוברת את אחוז החסימה. מפלגת "זהות" של משה פייגלין זוכה ל-0.4% ואינה עוברת את אחוז החסימה גם כן. מפלגותיהם של אלי ישי ויעלון גם הן - אינן עוברות את אחוז החסימה. 

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

הסקר נערך היום בקרב 515 מרואיינים במדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל בגילאי 18 ומעלה. טעות הדגימה המרבית בסקר 4.4%±