מספר המשתתפים בוועידת מפלגת העבודה שהתקיימה ביום חמישי היה גבוה ביחס למספר המנדטים שמנבאים לה הסקרים. התכנסות התנועה הייתה אמנם רק כדי לאשר הליך טכני, אך הוועידה הפכה למהומה גדולה מאוד: פעילים רבים זעמו על הבקשות של אבי גבאי לקבל שלושה שריונים, חלקם אמרו שהוא צריך להוכיח את עצמו ולאחר מכן שיבקש שריונים. אבל היו גם כאלה שהגיעו לתמוך בגבאי. אז איך הגיעה המפלגה שבנתה את המדינה כמעט לסופה?

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות  

"מי שרוצה שריון צריך להביא קודם 30 מנדטים", טען אחד הפעילים. "בבחירות האחרונות ניהלתי את מטה המושבים. עכשיו גבאי לקח לנו את השריו, שזו שערורייה הזויה לחלוטין. הוא מבריח את האנשים, מבריח את הקהל ומבריח את ההתיישבות - אין מפלגת העבודה בלי התיישבות".

"הבשורה היום עם אבי גבאי היא לא מי יודע מה. הוא איש ליכוד והוא היה מנכ"ל בזק ומיליונר בעצמו. במה הוא יכול לעזור לנו?", תהה יוסף גינה, חבר בציר ועידת מפלגת העבודה. גינה הסביר כי בוועידה הצביע נגד הצעות גבאי החדשות: "מה הוא, פוטין? אני אצביע נגד ההחלטות של פוטין-גבאי. תראו את מה שהוא כותב, זו דיקטטורה". דניז כהן, שמשמשת גם כצירה בוועידת העבודה תקפה גם היא את היור החדש. "הוא כל הזמן מדבר 'אני ואני'. שיגיד 'אנחנו'".

העבודה משתמשת בפרטי אנשי הקשר (צילום: החדשות‎)
מהומות בוועידת מפלגת העבודה | צילום: החדשות‎

מנגד, פעילים אחרים במפלגה טוענים שגבאי דווקא בדרך הנכונה. "הגעתי כדי לתמוך בו", הצהיר יעקב פטרושקה, שתומך בגבאי. "אני מקווה שהוא לא הולך בדרך הנכונה, כי בדרך כלל בדרך הנכונה אתה לא מגיע".

בזמן שרוב חברי הכנסת של המפלגה הסתחבקו בכניסה לוועידה, חברת הכנסת לאה פדידה הייתה בחרדה בנוגע לשאלה האם הוועידה תהפוך למופע של התאבדות קולקטיבית. "נחזיק אצבעות שאנחנו נעבור בשלום את הוועידה הזאת. החששות עלו בי למרות כל האווירה החגיגית", ציינה בחשש. "לא להעביר היום את הצעת ההחלטה של גבאי זה הרסני למפלגת העבודה. זו תהיה פעם הראשונה בהיסטריה של המפלגה שבמקום להדליק את האור, מישהו יכבה את השלטר".

איתן כבל (צילום: החדשות‎)
ניסיון "הפוטש" של כבל נכשל | צילום: החדשות‎

ואכן, בין הפעילים שהגיעו לוועידה התפתחו מספר עימותים, חלקם אפילו קיללו ושרקו בוז במהלך נאומו של יו"ר המפלגה. נציג ההתיישבות ניסה להביא את זעקתם לקרבת הבמה, אך המאבטחים מנעו זאת ממנו. בנאומי מתנגדי גבאי הווליום צנח באופן מסתורי.

אך גם בנאומו של האויב של גבאי, איתן כבל, היו לא מעט שריקות בוז, קריאות שירד מהבמה וזעקות: "בושה". בסופו של דבר ניסיון ההפיכה שהוביל כבל, נכשל ואבי גבאי שרד ואפילו יצא מחוזק מהמהומה. כך בעצם הפכה המפלגה שהקימה את המדינה לקבוצה תחתית: עשרים שנה חלפו מאז שניצחה בפעם האחרונה, ועכשיו נשארו רק חברי המפלגה האדוקים ביותר.

נאום יו"ר המפלגה, אבי גבאי (צילום: חדשות)
נאום יו"ר המפלגה, אבי גבאי | צילום: חדשות