"נעביר את תפעול מעונות היום למשרד החינוך" (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות)
אביחי מנדלבליט ובנימין נתניהו, ארכיון | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות

שרים וחברי כנסת בליכוד ניצבים בימים האחרונים לצדו של ראש הממשלה ויו"ר מפלגתם בנימין נתניהו לאחר פרסום כתב החשדות נגדו. היחיד שיוצא דופן הוא ח"כ בני בגין שהחליט למתוח ביקורת חריפה על נתניהו בעקבות דבריו נגד מערכת אכיפת החוק, אותם הוא מכנה: "ניסיון להתנקש באמון הציבור במוסדות אכיפת החוק".

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

בריאיון הבוקר (ראשון) לרזי ברקאי בגלי צה"ל, בגין אמר: "כתב החשדות שקראתי לפרטיו מאוד מדאיג. לי הוא היה קשה לקריאה. הוא מחזק מאוד את מנגנון השימוע בפני היועץ המשפטי. בנאומו ראש הממשלה תקף ישירות את היועץ המשפטי לממשלה, שמתוקף תפקידו מנוע מלענות. הדברים נגד היועץ חמורים מאוד ואין להם יסוד".

בני בגין, ארכיון (צילום: פלאש 90, חדשות)
בני בגין, ארכיון | צילום: פלאש 90, חדשות

לדבריו, "כשנתניהו אומר שמנדלבליט 'בסך הכל בשר ודם', הוא מתכוון לכך שמנדלבליט הוא סמרטוט שנכנע תחת הלחץ ומשתף פעולה עם המזימות הנרקמות נגדו במשטרה ובפרקליטות. אני חושב שאלה דברים חמורים מאוד מול נושא במשרה ציבורית רמה, ואין לכך כל יסוד".

חבר הכנסת שיבח את התנהלותו של היועץ המשפטי לממשלה ואמר כי "מנדלבליט לא התכופף לא בפני ראש הממשלה לשעבר ולא בפני זה הנוכחי. אנחנו יודעים שהוא מצויד גם בעמוד שדרה יציב ומשרת את הציבור בנאמנות ובזהירות ולא יסור מן המשפט ימין או שמאל. לכן אפשר גם להבין את ההתקדמות הזהירה שלו".

"הייתי כאופוזיציה בצמרת המפלגה"

בגין התייחס גם לאפשרות שביום אחרי ניצחון אפשרי של הליכוד בבחירות, נתניהו יפעל לקדם את "החוק הצרפתי" שמונע העמדה לדין של ראש ממשלה מכהן. "הרעיונות שראש ממשלה לא ייחקר הם רעיונות עיוועים, לא משנה שאימצו אותם במקומות אחרים", אמר בגין. "התנגדתי לכך גם בגרסה הראשונה של חוק ההמלצות. לשמחתי הצעתי התקבלה".

בגין, שהחליט לא להתמודד לכהונה נוספת בכנסת, סיפר על האתגרים שחווה במשך ארבע השנים האחרונות כחבר בליכוד. "חבריי בצמרת הליכוד עשו מאמץ רב כדי להקשות עליי להסכים ולהזדהות עם הצעות חוק רבות, חלקן בהסכמת הקואליציה. הצעות פוגעניות שמצאתי את עצמי באופן עקבי במספר רב של מקרים כאופוזיציה בצמרת מפלגתי בניסיון לסכל אותן. בחלק גדול של המקרים הצלחנו להקהות את עוקציהן, זה נכון גם לעניין חוק הלאום למשל".

לדבריו, הממשלה האחרונה נהגה להתעלם מקביעות של היועמ"ש כי חוקים מסוימים פגומים עד כדי אי חוקתיות. "היועץ המשפטי הוא זה שמפרש את הדין לממשלה. ההתעלמות ממנו שוב ושוב הטרידה אותי מאוד באותן ארבע שנים".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו