הגיעו לתמוך. זחאלקה וזועבי (צילום: דויד וקנין / פלאש 90)
חברי הכנסת מבל"ד (ארכיון) | צילום: דויד וקנין / פלאש 90

הסערה שעוררו חברי הכנסת מבל"ד לאחר שביקרו בבתי משפחות המחבלים מגיעה לישיבת הממשלה. ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר היום (ראשון) כי יקדם תיקון לחוק יסוד הכנסת שיקל על פסילת מועמדים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"אנחנו נמצאים במאבק קשה בין מי שמבקשים כמונו דו-קיום ושלום, לבין אלה שרוצים מלחמה ודם", אמר ראש הממשלה. "אני מאמין שרבים מאזרחי ישראל אינם חשים שחברי הכנסת הללו מייצגים אותם. אנחנו עושים מאמצים גדולים, משקיעים השקעה גדולה כדי לשלב את האזרחים הערבים בחברה הישראלית, והם עושים את ההיפך הגמור, הם בונים חומות של שנאה".

נתניהו ציין כי שוחח עם היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, וכי הוא ביקש ממנו לבחון נקיטת צעדים משפטיים נגד חברי הכנסת מבל"ד. "אני אבקש לבחון שינויי חקיקה חדשים ומחוזקים שיאפשרו לנו לגרום לכך שמי שפועל בכיוון זה - לא יכהן בכנסת ישראל", הבהיר נתניהו.

נתניהו. הנחייתו חוקית? (צילום: רויטרס)
"נפעל נגד הח"כים", נתניהו | צילום: רויטרס

ראש הממשלה הסביר כי המהלך שהוא מקדם חשוב כ"אמירה לאיזה סוג של חברה אנחנו מעוניינים לבנות כאן". נתניהו אף הצהיר כי יגיש יחד עם יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין קובלנה לוועדת האתיקה של הכנסת בנושא. "אני מצפה מכל חברי האופוזיציה שזעקו גם הם בצדק בעניין הזה, לתמוך בהצעות השונות שאנחנו נביא", אמר נתניהו.

"כולם קורבנות של הטרור"

בתוך כך, ועדת האתיקה צפויה להתכנס מחר ולדון בבוקר מעורר המחלוקת של חברי הכנסת. הדיון בוועדה יתקיים לאחר שמלבד ראש הממשלה, ח"כים מימין ומשמאל גינוי את מעשיהם של הח"כים מבל"ד.

בתגובה לדבריו של נתניהו, מחברי בל"ד ברשימה המשותפת נמסר כי לאחר שראש הממשלה הבין שאין כל עניין אתי או פלילי במפגש, ולכן הוא מנסה לזכות בהון הפוליטי ע״י קידום חקיקה שתפגע בייצוג הפוליטי של המיעוט הערבי, וצמצום מרחב הפעולה הפוליטי. ״נתניהו יודע היטב שמטרת הפגישה היתה לקדם את שחרור גופות", אמרו בבל"ד. "הוא ממשיך בסילוף העובדות וההסתה ע״י הטחת האשמות שקריות בחברי בל״ד, כל העניין זה שחרור הגופות - כל השאר שקרים".

"כולם קורבנות טרור", זחאלקה (צילום: חדשות 2)
"כולם קורבנות טרור", זחאלקה | צילום: חדשות 2

בריאיון ל"אולפן שישי" הסביר ח"כ ג'מאל זחאלקה, שהיה בביקור בבתי המחבלים כי הוא לא נועד להביע תמיכה במעשים. "הגענו לשם בכדי לפתור בעיה של משפחה שרוצה את גופות ילדיהן בהתאם לדת האיסלאם", אמר זחאלקה. הוא ציין כי המפגש לא נועד להביע תמיכה במעשים אך סירב לקרוא למחבלים "שאהידים" או לגנות את מעשיהם: "כולם קורבנות של הטרור".