N12
פרסומת

השר אורבך העביר את סמכויות משרדו לבנט

בתיאום עם משפחתו של אורי אורבך ובהסכמת נתניהו ובנט הוחלט להעביר את סמכויות המשרד לענייני גימלאים לבנט. זאת, בשל המשך אשפוזו של השר, שמצבו הרפואי מוסיף להיות קשה. ממשפחתו נמסר: "אנו מודים לציבור הרחב על האהבה הרבה והתפילות לשלומו"

עמית סגל
פורסם:
"איש נדיר", אורבך
צילום: Uri Lenz/ FLASH90
הקישור הועתק
"איש נדיר", אורבך
השר אורי אורבך, ארכיון | צילום: Uri Lenz/ FLASH90

מצבו של השר לענייני גימלאים אורי אורבך מוסיף להיות קשה, ובשל כך הוחלט כי ראש הממשלה יעביר הצעה לפיה יוכרז השר אורבך כנבצר זמנית - כלומר כשר שלא יכול למלא באופן זמני את תפקידו.

ממלא מקומו יהיה יו"ר מפלגתו, השר נפתלי בנט, אליו יועברו סמכויות המשרד עליו מופקד אורבך. מלשכותיהם של בנט ונתניהו מבקשים להבהיר כי ההליך מתבצע בתיאום עם משפחת אורבך. "המשפחה מודה לציבור הרחב על האהבה הרבה והתפילות, מבקשת להימנע מביקורים ולהרבות בתפילה לרפואתו של אורי שרגא בן פנינה", מסרו בני משפחתו.

תפילה לשלומו של אורבך תיערך הערב בבית הכנסת הרמב"ן בירושלים, בהשתתפות נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין.

לפני כשבועיים הודיע אורבך כי הוא מתכוון להקדיש את הזמן הקרוב לטיפול דחוף בבריאותו. "תודה על תפילותיכם ודאגתכם", כתב לעוקבים אחריו בפייסבוק. "הימנעו נא מביקורים ומהפצת שמועות". גם יו"ר מפלגתו של אורבך השר נפתלי בנט פרסם הודעה שבה ביקש להתפלל לשלומו. 

השר לענייני גימלאים הוסיף אז: "אני מתפנה בתקופה הקרובה לטפל בענייני הבריאות שלי באופן אינטנסיבי יותר, כדי שאוכל בקרוב לשוב בבריאות שלמה בעזרת השם לעבודתי בכנסת ובממשלה. מוטב לעשות הפוגה הכרחית זו דווקא בתקופה שבה הכנסת והממשלה פועלות בעצימות נמוכה. אני מקווה לשוב בהקדם בכוחות מחודשים לעשייה הציבורית ומאחל לרשימתנו המצוינת הצלחה בבחירות הכלליות. בעזרת ה' נעשה ונצליח".

אורבך, לשעבר עיתונאי בגלי צה"ל וידיעות אחרונות, נבחר לכנסת לראשונה בשנת 2009, והוא מכהן כשר בממשלה הנוכחית. הוא נחשב לאחת הדמויות הפופולאריות והאהובות בבית היהודי, ובפריימריז האחרון הוא נבחר למקום השישי ברשימת המפלגה לכנסת.