שמעון פרס לוחץ ידו של נזרבייב בכנס הדתות (צילום: עמוס בן גרשום לע"מ)
פרס, היום בועידה הבין-דתית בקזחסטן | צילום: עמוס בן גרשום לע"מ

מחאה דיפלומטית בכנס הדתי: נציגי אירן נטשו היום במחאה את האולם במהלך נאומו של נשיא המדינה שמעון פרס בוועידה הבין-דתית באסטנה, בירת קזחסטן. "באנו לשמוע מנהיגי דת, ופרס אינו כזה", אמר אחד מחברי הנציגות האירנית בכנס לכתבים הישראלים. בתום דבריו של פרס שבו האירנים לדיונים.

הנשיא פרס עצמו לא תיכנן לקחת חלק בוועידה, אך היות וכבר שהה במדינה בביקור רשמי הוזמן כאורח כבוד לדיונים. "הנשיא שלכם גונב אדמות וכובש, ואיננו מעוניינים להקשיב לו", אמר הנציג האירני בטרם צאתו את הדיון. "פרס מייצג את האישיות הציונית המתועבת, ומקומו לא כאן", הוא הוסיף.

פרס קרא במהלך נאומו לעבדאללה מלך סעודיה להיפגש עימו ולדון יחד ביוזמת השלום. "אני קורא למלך סעודיה, הוגה יוזמת השלום הערבית, לבוא ולהיפגש בירושלים, בריאד או לבוא לקזחסטן. רק עם כל מנהיגי מדינות ערב נוכל לממש את חזונך - חזון המאמינים בשלום ובצדק", הוסיף הנשיא.

"אנחנו חייבים להפריד את הדת מהטרור", הצהיר פרס. "תשובתנו לקיצוניים היא לאמץ את יוזמות השלום", אמר.

נהלי אבטחת פרס חשופים לאויבים

הנשיא שמעון פרס בביקור בקזחסטן (צילום: עמוס בן גרשם/ לע"מ)
פרס נוחת בקזחסטן, שלשום | צילום: עמוס בן גרשם/ לע"מ

בקבלת פנים חמה מאוד התקבלה שלשום המשלחת מישראל בקזחסטן. הנשיא שמעון פרס הגיע לשם כדי להדק את היחסים עם המדינה המוסלמית. "בפעם הראשונה יש יחסים חמים כל כך בין שתי מדינות שאחת מהן מוסלמית והשנייה היא ישראל", אמר פרס עם הנחיתה.

אבל אנשי משרד החוץ לא עשו את העבודה כמו שצריך. אמש נחשף במהדורה המרכזית כי פרטים רגישים הנוגעים לאבטחתו בביקור הרגיש הושארו גלויים בבית המלון.

מתחת לפני השטח עומד חשש כבד של שירותי הביטחון הישראלים מפני גורמים עוינים שייתכן ושוהים במדינה המוסלמית בה מבקר פרס. הביקור מתנהל תחת אבטחה כבדה מאוד, ובפיקוח של ראשי מנגנוני הביטחון הישראליים.

אורחים מוסלמים מכל העולם

תמונת הנציג האיראני לכינוס הבין דתי בקזחסטאן (צילום: עמוס בן גרשום \ לע"מ)
הנציג האירני נוטש במהלך נאום פרס | צילום: עמוס בן גרשום \ לע"מ

לידינו הגיעה חוברת עבה ובה פרטים ביטחוניים רבים על המשלחת המכובדת מישראל, כולל מספרי הרישוי של כלי הרכב בהם משתמשת המשלחת ולוח הזמנים של המשתתפים. החוברות הושארו בלובי המלון, וכך כל גורם קזחי עוין יכול היה לדעת פרטים רבים על המשלחת.

עוד מפורטים בחוברת באילו חדרים במלון ישנים השרים ואנשי הנשיא, כמה מאבטחים יושבים במכוניתו של הנשיא פרס - ועוד פרטים שמטעמי אבטחה אנו לא יכולים לפרט.

ממשרד החוץ נמסר בתגובה לידיעה כי "הנושא יתוחקר ואנו נפעל בהתאם".

הווידאופדיה: שמעון פרס

איך מצטרפים לחדשות 2 בטוויטר