"ההאשמות שפורסמו בשבועון 'דר-שפיגל' נגד חיזבאללה, כמי שמעורב בחיסולו של ראש ממשלת לבנון רפיק אל-חרירי - דלות ערך ושקריות", כך אומר היום שר החוץ הסורי וליד אל-מועלם, בהתייחסות סורית רשמית ראשונה לפרסום בשבועון הגרמני. "הנהלת העיתון צריכה לבדוק את מהימנות המקורות שסיפקו לה את הידיעה", הוסיף השר הסורי.

במהלך ארבע השנים האחרונות, הואשמה סוריה עצמה על ידי הגורמים המשפטיים באו"ם, כמי שמעורבת ישירות בחיסולו של אל-חרירי. קצינים במודיעין הסורי נעצרו, נחקרו, ובית הדין המיוחד שהוקם על מנת לדון בחיסול - אף פרסם חלקים מחקירותיהם. כעת, טוען האו"ם, גם הזרוע הסורית בלבנון, חיזבאללה, מעורב ישירות בחיסול, ואף הוצא לפועל בהנחיית קצין המבצעים של הזרוע הצבאית שלו.

אל-מועלם התייחס גם למשא ומתן עם ישראל. "סוריה לא תשוב למשא ומתן ללא תנאים מוקדמים", אמר במסיבת עיתונאים משותפת עם מזכ"ל הועידה האיסלאמית אכמל א-דין אוגלו. "כשסוריה תשוב לשיחות רק על בסיס ההחלטות הבינלאומיות, ורק כשיוכר עקרון הנסיגה המלאה מהגולן לקווי 1967.

אסד: "ישראל אינה פרטנר לשלום"

"גיסו של אסד מעורב בחיסול חרירי" (צילום: רויטרס)
אל-חרירי. מי רצח? | צילום: רויטרס

ואילו בנאום שנשא בסוף השבוע נשיא סוריה בשאר אסד, הצדיק הנשיא הסורי את המשך פעולות ההתנגדות, כל עוד הגולן כבוש. "הכישלון של תהליך השלום עד כה הראה בבירור שישראל היא המכשול. איך מדינה יכולה להיות מושתתת על כיבוש בלתי-חוקי וממשיכה לרצוח את התושבים החוקיים?", שאל אסד בוועידת ארגון 57 מדינות האיסלאם, בדמשק.

"אנו, מדינות ערב, ובייחוד סוריה לא נשנה את עמדתנו ששלום הוא יעד אסטרטגי, כולל החזרה מלאה של השטחים הכבושים", אמר הנשיא הסורי. "כיצד יכולה מדינה שבחרה את הממשלה הקיצונית ביותר בהיסטוריה להיות פרטנר לשלום?"

נתניהו: מוכן להתחיל לדבר עם סוריה

ראש הממשלה בנימין נתניהו בשדה התעופה (צילום: חדשות 2)
ראש הממשלה נתניהו, עם הגעתו לנתב"ג. "נחדש השיחות" | צילום: חדשות 2

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר השבוע עם שובו לארץ, כי הוא הסכים במהלך פגישותיו עם נשיא ארצות הברית ברק אובמה, לפתוח בשיחות עם הפלסטינים, במסלול הסורי וכן עם מדינות ערב נוספות.

"הוסכם שאנחנו חייבים באופן מיידי לפתוח בשיחות שלום", אמר נתניהו לעיתונאים עם ירידתו מהמטוס בנמל התעופה בן גוריון. "אמרתי שאני מוכן לפתוח מיידית בשיחות עם הפלסטינים, וכך גם עם הסורים כמובן - ללא שום תנאים מראש", הוסיף ראש הממשלה. עם זאת, הדגיש נתניהו כי כל הסכם "חייב לענות על צרכיה הביטחוניים של ישראל".

נתניהו הוסיף מייד עם ירידתו מהמטוס: "בתחום האירני הייתה הסכמה שיעדה של המדיניות המשותפת של ארצות הברית ואירן היא למנוע מאירן לפתח יכולת גרעינית צבאית". ראש הממשלה הוסיף בהתייחסו לגרעין האירני. "אני מעריך את זה שאובמה לא מגביל בזמן את הדיאלוג עם אירן, אבל בהחלט הובן שלישראל יש את הזכות להגן על עצמה".