הנהגת הרשימה המשותפת החלה היום (שלישי) בסבב פגישות עם ראשי האיחוד האירופי, שבמהלכו ידרשו לגנות את ישראל בעקבות חוק הלאום שאישרה הכנסת - כפי שפורסם לראשונה ב"אולפן שישי". יו"ר "הרשימה המשותפת" חבר הכנסת איימן עודה נפגש היום עם שרת החוץ של האיחוד האירופי, פדריקה מוגריני.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בפגישה הביע עודה דאגה מהשלכות חוק הלאום על המיעוט הערבי בישראל ופגיעה בערך השוויון, וביקש גינוי מטעם האיחוד האירופי וקריאה לביטול החוק במוסדות האיחוד. מוגריני כבר התבטאה בחודשים האחרונים נגד החוק, ואמרה כי הוא אינו עומד בקנה אחד עם נורמות בינלאומיות של שמירה על זכויות אדם.

"אני מודה לנכונות של מוגריני לפגישה, על אף שהיו מי שניסו לבטלה - אני רואה חשיבות רבה בתמיכתו של האיחוד האירופי במאבקנו לביטול חוק הלאום", אמר עודה בתום הפגישה. "שמחתי לגלות כי שרת החוץ שותפה לדאגתנו. המאבק שלנו נגד החוק חייב להתנהל בכל הזירות - והוא מתנהל בראש ובראשונה בישראל, בשיתוף פעולה בין החברה הערבית לכוחות הדמוקרטים היהודים. יחד עם זאת, לשותפינו בזירה הבינלאומית יש תרומה חשובה בתמיכתם במאבקנו נגד חוק הלאום שחוקק על ידי ממשלת הימין הקיצונית והגזענית, ומרע לכל האזרחים במיסודו את האפליה, ההפרדה והגזענות".

אירופה בוחרת: הקיצוניים מתחזקים (צילום: רויטרס, חדשות)
מקווים לתמיכת האיחוד האירופי | צילום: רויטרס, חדשות

מוקדם יותר היום נפגשה משלחת חברי כנסת מהמפלגה עם שר החוץ של לוכסמבורג, ג'אן אסילבורן. חברי המשלחת - חברי הכנסת טיבי, זחאלקה, ג'בארין, גנאים ואבו-ערר אמרו לו שעל האיחוד לפעול נגד החוק שפוגע בערכי הצדק, השוויון והדמוקרטיה. חברי הכנסת הזכירו לשר את ההסכם בין ישראל לאיחוד, המבוסס על ערכי הצדק, השוויון והדמוקרטיה – ערכים שלדבריהם נפגעים בחוק הלאום. חברי הכנסת ביקשו עוד לקבל סיוע מהאיחוד האירופי ליישובים הערבים, וספציפית עבור סטודנטים. עוד העלו בפגישה את סוגיית היישובים הבלתי מוכרים בנגב.

אסילבורן הבטיח שיבחן את הבקשות, והביע דאגה לעתיד חזון שתי המדינות בשל מפעל ההתנחלויות. "ערכי הדמוקרטיה, השוויון וזכויות האדם חייבים להיות מיושמים ומכובדים לכולם", הוסיף. ח"כ ג'בארין, העומד בראש הצוות ליחסים בינלאומיים ברשימה המשותפת, אמר כי הפגישה עם השר הייתה מוצלחת. "דנו בהתכחשות ממשלת הימין בישראל לפתרון שתי המדינות ובהעמקת האפלייה נגד הציבור הערבי בחוק הלאום".