N12
פרסומת

נתניהו ביטל את נסיעתו למוסקבה

נתניהו היה אמור להמריא מחר למוסקבה ולהיפגש עם פוטין, אך בשל ההתפתחויות הפוליטיות ביטל את נסיעתו. גורם מדיני: "הפגישה שתוכננה תידחה במספר ימים". בצהריים ייפגש רה"מ עם ראשי הבית היהודי-האיחוד הלאומי

עמית סגל
דפנה ליאל
וירון אברהם - לא לשימוש
חדשות
פורסם: | עודכן:
ולדימיר פוטין ובנימין נתניהו, ארכיון
צילום: דוברות שגרירות ישראל ברוסיה, חדשות
הקישור הועתק
ולדימיר פוטין ובנימין נתניהו, ארכיון
ולדימיר פוטין ובנימין נתניהו, ארכיון | צילום: דוברות שגרירות ישראל ברוסיה, חדשות

על רקע ההתפתחויות הפוליטיות והחשש מפני איחוד מפלגות במרכז-שמאל, ראש הממשלה בנימין נתניהו ביטל את נסיעתו למוסקבה שתוכננה למחר (חמישי). נתניהו אמור היה להיפגש עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, אך הפגישה תידחה במספר ימים ובמקום זאת השניים ישוחחו בטלפון.

גורם מדיני מסר כי הפגישה שתוכננה למחר בין נתניהו לפוטין תידחה במספר ימים בהסכמת שני הצדדים. "השניים יקיימו מחר בבוקר שיחת טלפון ומועד הפגישה החדש ייקבע בהקדם", מסר הגורם. נתניהו יפגש בצהריים עם ראשי הבית היהודי והאיחוד הלאומי בניסיון ללחוץ עליהם לאשר את האיחוד עם עוצמה לישראל.

בתחילת החודש הודיע נתניהו על כוונתו להיפגש עם פוטין בצל המתיחות בסוריה והמאמצים של ירושלים למנוע את ההתבססות האירנית. בפגישה שנדחתה צפויים השניים לדון נתניהו ופוטין בסוגיות אזוריות, במצב בסוריה ובחיזוק מנגנון התיאום הביטחוני בין הצבאות.

זו תהיה פגישתם השנייה של נתניהו ופוטין מאז תקרית הפלת המטוס הרוסי על ידי מערכות ההגנה האוויריות של צבא אסד במהלך תקיפה ישראלית בסוריה בספטמבר אשתקד. חודשיים לאחר מכן הם נפגשו בפריז, בשלהי הטקס לציון 100 שנה לסיום מלחמת העולם הראשונה שנערך בבירת צרפת.

לאחר הפגישה אמר נתניהו לשרי הקבינט המדיני-ביטחוני כי "המשבר עם פוטין חריף בהרבה ממה שהערכנו". לדבריו, "היוקרה היא מרכיב משמעותי בתפיסת הכוח של פוטין ולכן זו פגיעה אסטרטגית שהופכת את המשבר לחריף וקשה".