שינוי כיוון: אוסטריה תשנה את דפוסי ההצבעה שלה באו"ם
קנצלר אוסטריה הטרי סבסטיאן קורץ ביקש להיפגש עם ראש הממשלה נתניהו בוועידת הביטחון במינכן והצהיר בפניו כי מדינתו תפעל לשנות את מדיניותה באו"ם - ולהצביע עם ישראל. עוד הבהיר קורץ כי הוא פועל להיאבק באנטישמיות במדינה



שינוי מגמה: במהלך שהותו של ראש הממשלה נתניהו בוועידת הביטחון במינכן, ביקש קנצלר אוסטריה הטרי, סבסטיאן קורץ, להיפגש עמו - ולהצהיר בפניו כי מדינתו מבקשת לשנות את המדיניות כלפי ישראל באו"ם, ולהצביע לצדה. הפגישה בין שני המנהיגים נערכה היום (שישי), ובמהלכה - אמר קורץ לנתניהו את הדברים.
"פגשתי כאן לבקשתו, את קנצלר אוסטריה סבסטיאן קורץ", אמר נתניהו לכתבים לאחר הפגישה, "הוא אמר לי על כל הצעדים שהם עושים נגד האנטישמיות ובעד מדינת ישראל. הוא אמר לי שהם מתכוונים לשנות את דפוסי ההצבעה של אוסטריה באו"ם ושהוא מתכוון לתמוך במועמדותה של ישראל למועצת הביטחון".
הפגישה בין נתניהו לקורץ נערכה למרות קולות ביקורת שונים הנשמעים הן בישראל והן בקרב יהודים באוסטריה, על הממשלה שבחר קורץ להקים - בשיתוף מפלגת החירות - מפלגת ימין קיצונית ושונאת זרים, שיש הטוענים כי הם גם ניאו-נאצית. הקהילה היהודית באוסטריה והליגה נגד השמצה אף קראו לקורץ להרחיק את המפלגה מהממשלה. בעבר קיבלה המפלגה הזו לגיטימציה מהליכוד, כשביקר בישראל ב-2010 כאורח מפלגת השלטון.