היועמ"שית גלי בהרב-מיארה, יחד עם פרקליט המדינה עמית איסמן, פרסמו הודעת הבהרה משותפת לקראת הדיון בהאג, שיתקיים בעוד יומיים בלבד. "התבטאויות שיש בהן כדי לקרוא, בין היתר, לפגיעה מכוונת באזרחים בלתי מעורבים, נוגדות את המדיניות הנוהגת ועלולות להוות עבירות פליליות, לרבות עבירות הסתה", נכתב. 

התביעה נגד ישראל בהאג - סיקור N12

"מדינת ישראל, ובכלל זאת גופי הביטחון, מחויבים לפעול לפי עקרונות הדין הבין-לאומי ודיני הלחימה. בימים אלה מצויים מספר מקרים בבחינה של גורמי אכיפת החוק", הוסיפו השניים. ייתכן שההודעה נועדה להראות כי מערכת המשפט הישראלית מטפלת בקריאות לפגיעה מחפים מפשע, ובשל כך אין צורך או מקום להתערבות של ערכאות בין-לאומיות. 

על רקע ההבהרה, שר החוץ האמריקני אנתוני בלינקן התייחס לקריאות לפינוי פלסטינים מעזה, ואמר: "נתניהו אישר לי שזו לא המדיניות של הממשלה". על המצב ההומניטרי ברצועה הוסיף: "מספר ההרוגים בעזה בכל יום גבוה מדי, ישראל צריכה להגדיל את הסיוע. הסכמנו על משלחת של האו"ם שתבקר בצפון הרצועה להעריך את היקף הנזק".

נשיא ביהמ"ש העליון בדימוס, פרופ' אהרן ברק (צילום: חדשות 12)
פרופ' אהרון ברק, ישמש כשופט מטעם ישראל בתביעה בהאג | צילום: חדשות 12

 

הדיון הראשון בעתירה של דרום אפריקה נגד ישראל על "רצח עם בעזה" יתקיים ביום חמישי, ויימשך גם ביום שישי. מי שנבחר לשפוט מטעם ישראל בתביעה הוא נשיא בית המשפט העליון לשעבר, הפרופסור אהרן ברק בן ה-87,  ניצול השואה. מכיוון שהתביעה נשענת על טענה ל"רצח עם", מושג שפותח במשפט הבין-לאומי לאחר השואה, יש חשיבות למינויו של ניצול שואה.