דיון טעון התקיים הבוקר (רביעי) בבית המשפט המחוזי בירושלים, בשלב הטיעונים לעונשו ערפאת רפאעיה שהורשע ברצח ואונס הנערה אורי אנסבכר ז"ל ביער ירושלים בינואר 2019. נאעה, אימה של הנערה, סיפרה בכאב על הגעגועים: "המפגש ביער היה מפגש בין כל האור בעולם לכל החושך בעולם". השופטים הסבירו בדיון כי התארכות המשפט נבעה בשל טענת ההגנה לאי כשירות נפשית של רפאעיה, ואמרו כי הם מבינים את הקושי שנגרם למשפחה מכך.

ערפאת רפאעיה, נאשם, רצח, אונס, נערה, אורי אנסבכר
ערפאת רפאעיה שהורשע ברצח ואונס הנערה אורי אנסבכר ז"ל, מובא לדיון בעניינו

הפרקליטות הציגה בדיון את דרישתה לעונש: מאסר עולם ועוד 21 שנות מאסר - 20 שנה על עבירת המין ושנה אחת על כניסה לישראל שלא כדין, כולל הפעלת מאסר על תנאי בתיק קודם. עוד דרשו פיצוי מקסימלי למשפחת המנוחה. "צריך להשאיר משהו מהאור של אורי", טען התובע בתיק מפרקליטות מחוז ירושלים, עו"ד יובל קידר, "אובדן החיים כאן הוא כפול, גם אובדן החיים עצמו וגם הדרך שבו סיימה אורי את חייה". מתן גזר הדין נקבע ל-29 בינואר.

"לפני כמעט ארבע שנים אורי שלחה לי סמס שהיא חוזרת מהשירות הלאומי ושהיא מתגעגעת וצריכה קצת אימא וקצת בית", שחזרה נאעה אנסבכר בבית המשפט. "לקחתי אותה הביתה, וזה בדיעבד התברר כערב האחרון שלנו. היה ערב פשוט וממש מיוחד. היא אמרה שהיא למדה מהמסע הזה וכמה צריך חמלה בעולם. היא דיברה על החלומות שלה, מה היא תעשה שהיא תסיים את השירות...היא דיברה כמה השירות שלה במרכז יעלים הוא משמעותי".

נאעה אנסבכר, אמא של אורי אנסבכר (צילום: החדשות12)
נאעה אנסבכר, אימה של אורי אנסבכר ז"ל | צילום: החדשות12

"היא אהבה אדם באשר הוא אדם, בלי שום הגדרות", המשיכה אימה של אורי ז"ל. "היא גם אהבה מאוד את האדמה, לא בעניין אידיאולוגי, אלא במובן של הריפוי. היא אהבה לשים אוזניות וללכת, פשוט ללכת. ביום חמישי בבוקר נפרדנו בחיבוק, החיבוק שלה היה חזק והיא יצאה. באותו היום חרב עלינו העולם, אין דבר יותר נורא מאשר לאבד ילדה שילדת וגידלת. כשמישהו בא בכוונה ונוטל את החיים. אין על זה מחילה, ומאז אנחנו בכאב בלתי פוסק. זה פוגש אותנו בכל חג, בכל שבת, בכל יום הולדת של אורי, בכל יום הולדת של האחים שלה".

"כבר כמעט 4 שנים אין רגע שבו אם אני עוצמת את העיניים ואני לא נמצאת שם ביער ושומעת את הצעקות של אורי בתוכי, ואיזה עיניים היא ראתה מעליה וכמה היא סבלה וכמה פחדה, זה לא אנושי", אמרה נאעה אנסבכר. "ההתמודדות עם האובדן והכאב והגעגוע זה דבר אחד, אבל ההתמודדות עם מה שקרה לה זה משהו אחר, ההתמודדות עם הסיוט, לילות שאי אפשר לישון".

"חשוב לי להשמיע את הקול של אורי למרות שהיא לא פה", סיפרה האם הכואבת. "היא הייתה ילדה של אור, של אמת, של אהבה, של אמון בטוב של העולם, וזה בא לידי ביטוי בשירים שכתבה. המפגש ביער היה מפגש בין אורי, שהיא נציגה של כל האור בעולם, לבין המפגע, שהוא נציג כל החושך בעולם".

אורי אנסבכר ז"ל (צילום: באדיבות המשפחה, חדשות)
אורי אנסבכר ז"ל | צילום: באדיבות המשפחה, חדשות

אורי אנסבכר ז"ל מההתנחלות תקוע הייתה רק בת 19 כשנמצאה ללא רוח חיים עם סימני אלימות קשים לגופה ביער עמק רפאים בירושלים. היא הייתה בת שירות לאומי שהתנדבה ביעלים, מרכז לטיפול בנוער שנמצא סמוך לזירת הרצח. ערפאת רפאעיה  בן ה-29 מחברון מחברון נעצר כיומיים לאחר מכן, והודה ושחזר את הרצח. הוא הודה במניע לאומני, אך טען שהמפגש עם אורי היה מקרי.

בכתב האישום מתואר כיצד אורי נאבקה ברפאעיה, אך הוא התגבר על התנגדותה ודקר אותה מספר רב של פעמים בכל חלקי גופה באמצעות סכין. לפי פרטים מחקירתו, הוא החזיק בכיסו כיפה למקרה הצורך אך לא הכין דבר מלבד זאת. "קניתי את הכיפה שבועיים לפני, כדי שאוכל להיכנס לישראל מבלי שיחשדו בי ומבלי שיזהו שאני שב"ח (שוהה בלתי חוקי)", אמר לחוקרים. "יצאתי מהבית לרצוח יהודי בגלל הכיבוש ובגלל היחס לערבים במחסומים בירושלים".

אורי ניסתה להתנגד ואף צעקה, אבל חוץ משניהם לא היה שם איש. רפאעיה דקר אותה עוד כמה פעמים, סתם את פיה בצעיף שהיה על צווארה, ולאחר שכפת את ידיה בחגורה, אנס אותה ונמלט מהמקום - לא לפני שלקח את הטלפון הנייד שלה, הוציא ממנו את כרטיס הזיכרון והשליך אותו מתחת לסלע.