בצל החשש מירי לנתיב העשרה, מערכת הביטחון  החליטה להזיז את שער הכניסה ליישוב קילומטר מזרחה לאזור נסתר מהגבול - תוך סלילה של כביש כדי לאפשר יציאה בטוחה יותר. למרות שהתקיימו לאחרונה כמה דיונים וסיורים בשטח כדי לקדם את המהלך, בינתיים הוא מתעכב בשל הצורך למצוא מקור תקציבי - כך פרסמנו הערב (ראשון) לראשונה ב"מהדורה המרכזית".

עמדת התצפית של חמאס מול נתיב העשרה שהופגזה אתמול בידי חיל האוויר, כבר שופצה היום והערב ארגון הטרור ערך מפגן התגרות נוסף במקום. הפעם חמאס הציב בעמדה שלט מחאה עם הכיתוב: "השמדת הכובשים מתקרבת".

חמאס משקם את העמדה שלהם שצה״ל הפציץ הבוקר (צילום: אמנון זיו)
חמאס במפגן התגרות בעמדת התצפית שהופגזה | צילום: אמנון זיו

בעקבות הירי הרקטי לאשקלון ולעוטף עזה בין שישי לשבת, צה"ל הודיע אתמול כי הוא תקף סדנאות לייצור אמצעי לחימה ושלוש עמדות צבאיות של חמאס. אך שעות לאחר מכן, ארגון הטרור חמאס ערך מפגן התגרות בעמדת התצפית מול נתיב העשרה שהופגזה - אך לא הושמדה. חמאס טיפס עליה ותלה עליה דגל, והודיע כי היא שבה לפעילות שגרתית.

ברשתות החברתיות הפלסטיניות בירכו על שיפוץ העמדה, שהוקמה בדיוק שנה לאחר מבצע "שומר החומות", ועוררה זעם וחרדה גדולים בקרב תושבי העוטף. מדובר ביישוב שרגיל לספוג לא מעט ירי פצמ"רים, קליעי מקלעים וטילי נ"ט. בחודש מאי האחרון פרסמנו כי תושבי נתיב העשרה חששו שחמאס ירה בהם מהעמדה, אך בצה"ל דחו את טענות התושבים והשיבו שהעמדה רחוקה.

"עושים מאתנו צחוק? הרי חמאס יתקנו את הנזק בתוך חמש דקות, ושוב נהיה ברווזים במטווח", אמרו אתמול התושבים בעוטף עזה. "העמדה הזאת ממש מעל הבתים שלנו".

"החמאס בנה בשקל וחצי עמדה מעל חומת המיליונים של ישראל מול נתיב העשרה, עמדת תצפית לתוך המושב, אחרי חצי שנה צה"ל 'מוצא הזדמנות' ומוריד את העמדה...", אמר תושב אחר. "מה שהיה חייב לקרות בשנייה הראשונה הפך להיות 'מטרה' ליום המיוחל".

פועלים רבים ברצועת עזה התעוררו הבוקר מאוכזבים, לאחר ששר הביטחון בני גנץ הודיע אתמול על הקפאת הגדלת מכסת היתרי העבודה ב-2,000 נוספים. בשיחה עם N12 הם גינו את הצעד ואמרו: "לא מתחשבים בנו, מקווים שישנו את דעתם".

מעבר ארז (ארכיון) (צילום: הדס פרוש, פלאש 90)
מעבר ארז. ארכיון | צילום: הדס פרוש, פלאש 90

"אנחנו לא מרוצים מכך ש-2,000 פועלים נוספים בעזה לא מקבלים היתר. אם יש לכם בעיה עם החמאס והג'יהאד למה שאנחנו נשלם את המחיר?", אמר תושב עזה שמייחל להיתר תעסוקה. "שהם ישלמו אותו, לא אנחנו. מה אכפת לי אם הם ירו".