בארה"ב מדווחים היום (שלישי) על שיתוף פעולה בקונגרס האמריקני בין שני סנטורים מהמפלגה הדמוקרטית והרפובליקנית, שמקדמים הצעת חוק להתיר מכירת פצצה חודרת בונקרים לישראל. הדיווח מגיע על רקע עסקת מכירת מטוסי ה-F35 בין ארה"ב לאיחוד האמירויות, שגורמים במערכת הביטחון מזהירים שעלולה לערער את היתרון הצבאי שיש לישראל במזרח התיכון.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מדובר בהצעת חוק שהגישו סנטורים משתי המפלגות - ג'וש גוטהיימר הדמוקרט ובריאן מאסט הרפובליקן‎. אם החקיקה תעבור, ישראל תוכל לקבל לידיה את פצצת העל GBU-57 מתוצרת בואינג שנאסרה למכירה עד כה מחוץ לגבולות ארה"ב. יכולת החדירה של הפצצה היא לעומק של 60 מטרים לעומק הקרקע והיא שוקלת כ-14 טון. אם ישראל תחליט לתקוף באירן, אלו הפצצות שהיא צריכה כדי לפגוע במתקנים התת-קרקעיים.

הפצצה המדוברת היא הגדולה ביותר בארסנל הנשק הלא גרעיני שיש כיום לצבא האמריקני. אם היא תימכר לישראל, רק מטוסי ההרקולס של חיל האוויר יוכלו לשאת את הפצצה ולהטילה. בארה"ב בוצע ניסוי של הטלת הפצצה מהרקולס – שהסתיים בהצלחה.

מפצחות בונקרים

בשבוע שעבר דיווחנו על המשא ומתן ששר הביטחון בני גנץ החל לנהל עם מזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאו, במטרה לגבש חבילת פיצויים שתבטיח את היתרון האיכותי של ישראל. צוות מקצועי של משרד הביטחון טס לוושינגטון במטרה לדון בנושא מול מקביליהם בפנטגון. שני הצוותים גיבשו יחד חבילת פיצוי לישראל בעקבות מכירת המטוסים המתקדמים לאמירויות.